02.07.2012 HUKUK SORULARI

• Konuyu açan Konuyu açan Bayram Ali Karaaslan
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
B

Bayram Ali Karaaslan

Misafir
HUKUK

1-yukleme markalarindan plimsol markasinin dusey kesiti kac mm? cevap 300mm

2-Gemilerde 3 dakika ileri ve 3 dakika tornistan calisan filika,hangi araliklarla bu testi yapmalidir ? Cevap haftalik

3-HSSCye yani Harmonize sorvey bilemem nesine gore yolcu gemileri emniyet sertifikasi en fazla kac yilliktir?siklar 1-2-3-4

4=hangisi musterek avarya sebebi degildir? Kaptanin makul direnisi vs........

5-TTK ile hangisi yanlistir? Zaman asimi 5 yildir olan şık.

6-Kaptan,idari para cezalarinin ne kadarini odemekle zorunludur? 1/3unu..

7-hangisi isverenin fesih sebbei degildir? isverenin parasiz kalmasi..

8--IMO hangi gemileri hurdaya almaktadir? siklar 500grt uzeri 15 yas ustu tum yuk -15 yas ustu tum yuk gemileri =- 12 yas ustu tum tankerler--12 yas ustu tum tanker ve yuk gemileri vs.....dogru cevap hepsi

9-ISSP sertifikasi marpol ek kaca goredir ?

10-Hangi yonetmelige gore gemilerin illegal pis su desarji cezalandirilir? atik su yonetmeligi siklarda cesme yonetmeligi gibi sacma seyler vardi..sadece bi tanesi daha vardi.

11-Ek 5 ile yani gemilerden atilan copler ile ilgili hangisi dogrudur?Cevap ulkemiz cevresindeki sular ozel alandir..12 mil disinda vs...eski soru zaten..hemen hatirlayacaksiniz...

12-18 ay calisan gemi adaminin izin suresi....1 ay..

13-eski soru yine..hangisi gemilerde can ve mal ile ilgilidr? 5 tane sozlesme vermis..sadece solas cevap..

14-elektrik techizatlari,kuru kumanyaliklar vs bi soru vardi iste..hangisine gore duzenlenir? yine cevap solas..

15--Hangisi deniz alacaklarina karsilik yapilan imo sozlesmesidir? cevabi bilmiyorum ama siklari cok iyi hatirliyorum..
a-solas b-marpol c--LLMD d--MSC e--UNSCLO

Giren arkadaştan aldım umarım yararlı olur.

Selametle...

Geri