03.05.2012 İzmir Hukuk

• Konuyu açan Konuyu açan fratdd
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

fratdd

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar bugün girdiğim hukuk sınavında sitede paylaşılmamış soru gelmedi, fakat buralarda rastlamadığım 1-2 soru geldi ama kesin paylaşılmıştır ben atlamışımdır diye düşünüyorum. Sitede görmediğim sorulardan bahsedecek olursak;

1-Özel deniz alanı çerçevesinde Türk kara sularında gıda boşaltımının seçenekleri sunuluyordu doğru olan seçeneği seçmemiz isteniyordu şıklar da hatırladığım kadarıyla

a Türk kara suları özel alandır hiçbir atık atılamaz
b 6milden sonra gıda atılabilir
c 12milden sonra gıda atılabilir
d 6 milden sonra 25mm'yi geçmeyecek şekilde gıda atılabilir
e 12 milden sonra 25mm'yi geçmeyecek şekilde gıda atılabilir.

2-Kaptanın ya da zabitin idare yetkisini kötüye kullanması ne şekilde cezalandırılır gibi bir soru
şıkları tam hatırlamıyorum ama genel olarak
a 15-aydan 1 yıla varan hapis ya da ağır para cezası
b-3 yıldan beş yıla varan hapis cezası
c-3 aydan 6 aya varan hapis cezası ya da hafif para cezası gibi şıklar vardı.

3-Yükleme hattı sözleşmesinin amacı nedir diye bir soru vardı şıklar hatırladığım kadarıyla
a-Ticari sınırlandırma getirmek
b-navlunu standarda bağlamak
c-Emniyetli yükleme sağlamak(uzun bir şıktı bu ama özeti bu şekilde ben aynı zamanda bu şıkkı işaretledim)

4-denizde kirlilik söz konusu olduğunda görevli kişiler görevlerini nereden öğrenir?(iki şık arasında kalmıştım)
a-petrol kirliliği acil yönetim planı
b-role cetveli

Onun dışında ki sorular zaten paylaşılmış sorulardı, bahsedecek olursak

Yola elverişlilik belgesi geçerlilik süresi
yola elverişlilik belgesi bulunmayan gemi ne yapamaz
makinalı teknelerde kurtarma payı kaptan için ne kadardır?(1/6)
cevabı çifte sigorta olan soru
Can kurtarma araç gereçleri ile ilgili konular solasın hangi bölümündedir? (III)
gemide ki tesisat falan fıstık olan soru cevabı (Solas)
iaşe kurulması zorunludur sorusu(uzakyol)
18 ay çalışan gemiadamı dinlenme süresi(10günde 15 olursa 30günde 45 olur diye düşündüm doğru olduğuna inanıyorum)

Aklımda kalan sorular bunlar size tavsiyem çalışırken cevap şık üzerine ilaveten sözleşmeler, solas ve marpol bölümleri ve içerikleri bir de sözleşmelerin hangi kapsama girdiğine çalışmanız. Hukuk şahsen çalışması en sıkıntılı derslerden biriydi bütün bir geceye mal olsada geçtim çok şükür. Sözleşmelerin girdiği kapsamı sizin için paylaşıcam. Herkese bol şans.

Grup=Maritime Safety

-Solas/74
-Colreg/72
-LL/66
-STP/71
-CSC/72
-INMARSAT/76
-SFU/77
-STCW/78
-SAR/79

Grup=Marine Pollution

-OilPol/54
-Marpol/73-78
-Intervention/69
-OPRC/90

Grup=Liability and Compensation

-CLC/69
-FUND/71
-NUCLEAR/71
-LLMC/76
-HNS/96
-PAL/74

Grup= Other Subjects

-FAL/65
-TONNAGE/69
-SUA/88
-SALVAGE/89
-IMO CONV./58

Son olarak gemiadamları sınavları sitesinden ilgili dersle alakalı testleri çözerseniz sınava ne derece hazır olduğunuzu görebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Geri