03.06.2015 Ankara Makına ;hukuk Ve İngilizce Sorular

pruvaneta

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar Hukuk 'dan ;
3 tane çıkmış sorulardan Solas sorusu geldi. marpol un ek 2, 3 , 6 nelerdir geldi. ek 1 , 2 , 4 uygulanırken en cok hangisine dıkkat edilmelidir diye bir soru vardı (cevabı : gemi hareket halnde değilse basılamaz ).
bir tam yıl çalışan kişi ne kadar günlük kıdem tazminatı kazanır ( 15, 30 , 60 , 90 ) ben 15 yaptım emın degılm 30 da olabılır. 10 sicil lımanından hangısıdır diye soru vardı (cevap : istanbul , samsun , çanakkale , iskenderun ) .kulup sigorta primini kim öder ; ( sigortalı , sigortacı bu ıkısınden biri cevap ).
kıdem tazmınatı nasıl belirlenir seklınde bir soru vardı. ( miktarının neye gore belirlendiği ile alakalı şıklar vardı yanls yaptım ). garbage record book personel sayısı min kaç olan gemide uygulanır ( cevap : 15 ).
yine çıkmış sorulardan hizmet sözleşmesi hangi koşulda sona ermez vardı .

İnglizceden ;
viskozitenin tanımını vermiş bu nedir vardı. bir demir ırgat çalışıyor fakat isteilen seviyede hidrolık basınç elde edilemiyor , ilk olarak ne yapılmalı ( cevap : yag seviyesi kontrolu ) . sürtümye karşı koruyan sitem ? dehydrator ün görevi ( remove moısture ) . A device which will function to bring an engine to a full stop in order to protect it from damage due to excessively high speed is known as a/an ( overspeed trıp ) . 107.Prior to port arrival, a diesel alternator ....., turbo alternator ....... And all the full away procedure should be done ( çıkmış sorularda var ). The liner which has no direct contact with the cooling water is what kind of a liner ( dry ). yine çıkmış sorularda cevabı ventılatıon olan soru var onu değiştirmeişler ventılatıon u sorunun içine koyup cevabı freh aır olacak sekılde modıfıye etmişler. piston la alakalı bir soru vardı ...... connected by diyordu cranksaft yaptım . geminin tam boyunu anlatan bir soru vardı en başı ile en kıçı arasındaki mesafedir diye ( aheadıng cevap ) . stern tup u anlatan soru vardı taıl saftla yataklanır falan diyordu ( cevap sterntup )
arkadaşalar hatırladıklarım bunlar. 90 la geçtim . sınava girecek arkadaşlara başarılar. tavsiyen çıkmış soruları mutlaka hepsini çalışın.bu siteyi de takıp edin yeni sorulardan haberdar olun

Geri