03.07.2015 Uzakyol İngilizce Sınavı

kaya2020

Küpeşteci
Denizci
1. Damage to cargo caused by dust is known as....?
Contamination
2. Report is she does not....the....
Answer/Wheel
3. My position has been .... by decca
Obtained
4. Whic one exntiguishes the electrical fire?
Halon (şıklarda CO2 yoktu)
5.Immersion suits help reduce the .... of body heat and shock on entering cold water,....
Loss
6. If an object blocks the airway of a person, what first aid method is used to remove that object?
Heimlich Maneouvre
7. The Nautical Almanac contains information on sunrise ...... moonrise and moonset?
Sunset
8. .... is an official record book which is used to keep information about a journey such as the ship's speed heading, port of call, crew complement, and events on board ship.
A log book
9."North Harbour, this is Amphora, this is Amphora, on channel 14, over" is an example of...
First contact
10. What is the difference in height between MHW (high water) and MLW (Low water)?
Range
11. Inspection, either general or particial according to circumstances, to be made after a repair resulting from casualty investigations or whenever any important repairs or renewals are made...
Additional Survey
12. Which sentence is true for inspections of the ship's bottom of cargo ships.
Inspections of the outside of cargo ships bottom bottom of cargo ships being carried out with both ship is in drydock and afloat
13. The joint formed when two steel shell plates are placed longitudinally side by side is called...
Seam
14. Eskiden gemilerde derinlik el iskandilleri ile ölçülürdü, şimdi deniz diplerine ilişkin ölçümler... ile yapılıyor gibi bir cümle vardı (Cümleyi çok net hatırlıyamıyoum, kusura bakmayın)
Echosounding
15. Bill of Lading ile ilgili bir paragraf vermiş, bu durumda yüklenme durumu nedir gibi bir soru sormuş. Cümlede yükün yüklenmiş olduğu anlatılıyor. Bu nedenle;
CEVAP: carrier received the goods
16. ........ (personelin toplanmasını anlatan kısım)drill.(bu boşlukta personelin ne giyerek toplanacağı işaret edilyor)ve boşluk bırakılmı.....
CEVAP: Wearing lifejackets. (soru çok basitti üzerinde durmadım ezberlemek için, kusura bakmayın)
17. Sesli ve görsel alarm (ballast and dry space gibi ifadeleri de içeren bir cümle vardı) SOLAS' a göre hangi tür gemiler için zorunluluktur şeklinde sormuş. (ben oil taker dedim)
DOĞRU CEVAP: Bulk Cariiers olacak, kaynağından öğredim.
18. Bir geminin durumu STIFF VESSEL olarak tarif edilmiş, yüklemede ne tür bir değişiklikle rahatlama sağlanır diyordu.
NOT: Bu sorunun cevabından emin olmadığım için bir cevap yazmıyorum
19. BOFOR .... SEA: TOTAL SIGNIFICANCE
..........GUSTY....
BEWARE WINDS MAYBE %40 ıncrease,.... diye devam eden uzun bir paragraf var. BU paragrafa göre hava nasıl olacak diye soruyor.
CEVAP: WINDS EXCHANGE... diye devam eden cümle olacak (ben bu soruyu yanlış yaptım, ancak buraya yazdığım cevap kesin olarak doğrudur. Zaten emin olmadığım ceapları yazmıyorum, bir soru bile çok değerli bu sınavda o nedenle kimseyi 5 puandan etmek istemem)
20. Marine Survey hangi durumlarda veya nezaman yapılır tarzında bir soru vardı, (soru bağlama kısmı after... şeklinde) bu sorunun cevabındandan da emin değilim o yüzden yazmıyorum, ancak şıkları hatırlıyorum belki bilen birileri doğru cevabı yazarsa biz de öğrenmiş oluruz.
a. an inspection b. a notice c. every voyage c. a drill d. a protest
Umarım yazdıklarımın siteyi takip edenlere bir faydası olur. Ben çok faydasını gördüm, bu nedenle bu sitede soru paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Sınavlarım yeni bitti diğer sınavların sorularını da fırsat buldukça paylaşacağım. 13. soruyu sınavda yanlış yaptım ama kaynağından doğru cevabı öğrendim. Ben 80 ile geçtim. Toplamda daha önce hiç görmediğim diyebileceğim 6 soru vardı. Bana özellikle üç tanesi zor geldi. Allah herkese kolaylıklar versin.

Sınava ağırlıklı olarak hangi kaynaktan çalıştın. 700 syf pdf + kitap ve forumda göz aşinası olduğun sorular yeterli oldumu.

Kaynaklar

Ben sınava ağırlıklı olarak 735 tane daha önceki sorulardan çıkıp derlenen bir kaynaktan çalıştım. Ancak denizcilik ingilizcesi diye bir kitap vardı, arkadaş tavsiye etmişti bir kaç kez de o kitabın tamamını okudum.US Coast Guard kaynaklı bir soru grubu da (yaklaşık 650 civarı)vardı elimde, ancak oradan çok çok ama çok çok az geliyor bana zaten hiç gelmedi. USCG kaynaklı olarak forumların birinde toplamda dört grup halinde belirtilen çalışma soruları görüp indirmiştim. İçlerinde sadece 2746 tane olanında geçmişte çıkan sorulara yeterli miktarda rastladım. Toplamda buralardaki soru sayısı 10 bin civarında. Ayrıca jill ifadesi yer alan bir site daha var oradaki sitede de kısmi olarak bazı soruları gördüm. Ancak bunların hiçbirinden yoğun olarak soru seçilmiyor. Sadece bir sitede bu güne kadar forumlarda soru paylaşan arkadaşların yeni diye tabir ettikleri soruların özellikle gemi donanımlarına ilişkin olanların yüzde 80 inden daha fazlasının bulunduğunu tespit edebildim. Ben forumlardakilerde dahil olmak üzere ve bütün yeni çıktığı bilinen soruların tamamına yakınının cevaplarını mevzuatları da içerecek şekilde bir kaç temel kaynaktan teyit edecek şekilde öğrenmeye gayret ettim. Özellikle ingilizce sınavına bu şekilde çalışmanın meslek hayatına da katkısı olacağı kanaatindeyim. Sınava girecek bütün arkadaşlara hem başarı hem de bol şans dilerim.

teşekkür

Rica ederim, fırsatım oldukça siteye girmeye devam ediyorum, bir sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım, Allah kolaylık versin.

the joint formed when two steel shell plates are placed longitudinally side to side is called a __________.
A bevel
B bond
C strake
D Seam********

Geri