03.10.2013 Vardiya Izmir Yeni Soru

• Konuyu açan Konuyu açan gkt35
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

gkt35

Küpeşteci
Denizci
merhaba arkadaşlar bana çıkan yeni sorulardan

-denizde dalgıçı olan tekne bu gösteremiyorsa bunun için en yakın hangi işareti gösterir diye bi soru vardı

cevapları küreli silindirli seçenekler vardı birde 'a' ya benzer bi işaret çeklilir diyodu ben onu işaretledim doğruluğundan emin değilim

-kural 2-b
1-kuralın sınırlılığı
2-fenerlerin görüş mesefesi
3 özel şartın tüm tehlikeleri diye bi soru ben 1 3 yaptım sanırım doğru

-hangi tekne borda fenerlerini seyir halinde ancak üzerinde yol yokken gösterir?

kumnda altında olmayan , karaya oturmuş .... en son şık kuvvetle yürütülendi ben onu işaretledim

-hangisi diğerlerine yol vermek zorunda değildir?
manevrası kısıtlı , kumanda altında olmayan .... en son su altı işleriyle uğraşan vardı onu işaretledim

- dar kanalda hangi taraftan seyredilecekdir?
kanal ortasından , iskelesinden , sancağından .... sancağından olacak doğrusu

-balıkcılıkla uğraşan bi geminin menevradan kısıtlı olması için
1-trol
2-ağ
3-olta
cevap 1 ve2 olucak.

sınava girecek arkadaşlara forumdaki tüm yeni sorulara bakmasını şiddetle tavsiye ederim bana 5 yeni soru geldi bunların 3 ünü forumda görüp doğru cevabını kitapdan bularak yaptım.başarılar

denizde dalgıç var ise dalgıçın bulundugu tarafa iki küre gösterir geçisin engelli oldugunu diğer tarafa ise iki eşkenar dörtgen geçişin serbest oldugunu gösterir gecede ise iki kırmızı iki kürenin yerine iki yeşilde eşkanar dörgenın yerine gösterilir ve ayrıca manevrası kısıtlı durumuna girer ve kırmızı beyaz kırmızı feneri çeker ayrıca gündüzleyin 1 metreden az olmamak kaydı ile a flamasını toka eder alfa (denizde dalgıç var )

3.cü sorun için hangisi yol vermek zorunda değil sorundaysa kumanda altında olmayan lazım sonucta su altı tarama yapan gemi bir nevi manevrası kısıtlı haline geliyor benım düşüncem tabi

kumnda altında olmayan , karaya oturmuş .... en son şık kuvvetle yürütülendi ben onu işaretledim buda kafama takılan diğer bi soru farz edelim kumanda altında olmayan bir tekne için üzerinde yol yok ama su üzerinde gidiyor buna ek olarak borda ve pupa fenerini çeker onun dışında dediğin dogru kuvvetle yürütülen tekne üzerinde yol yoksa dahi seyir halindedir ve borda ve pupa fenerini çeker ama bu soruyu limanda yada limana yakın yerde demirli ise kumanda altında olmayan o feneri çekmez ama kuveetle yürütülen hem demir fenerini hemde borda ve pupa fenerini gösterir sanırım böyle sormak istemiş .. karışık bi soru

)090 rotasına gitmekte olan geminin vardiya zabitisiniz iskele kemere dogrulrusunda kırmızı borda fenerini gördüğünüz geminin hakiki rotası nedir?

cevap:315 derece (doğrumu bilmiyorum)

balıkçılıkla uğraşan bir geminin verilen maddelerle ilgili manevra kısıtlılığı yoktur ağ,trol veya olta balıkçılığı normal gösterilmesi gereken balıkçılık ile uğraşan tekne olarak gösterilir bu yüzden cevap hiçbiri olacaktır.

balıkçılıkla uğraşan bir geminin verilen maddelerle ilgili manevra kısıtlılığı yoktur ağ,trol veya olta balıkçılığı normal gösterilmesi gereken balıkçılık ile uğraşan tekne olarak gösterilir bu yüzden cevap hiçbiri olacaktır.

kurala göre trol ağ manevrayı kısıtlar ama olta ile yapılan balıkçılık manevrayı kısıtlamaz

balıkçılık deyimi manevrasını kısıtlıycak ağ trol gibi işlem yapıyorsa balıkçı denir ama olta gibi şeyler manevrayı kısıtlamıcagğı için trol ag nın dışındandır buda manevrayı kısıtlamıyor...

kurala göre trol ağ manevrayı kısıtlar ama olta ile yapılan balıkçılık manevrayı kısıtlamaz

balıkçılık deyimi manevrasını kısıtlıycak ağ trol gibi işlem yapıyorsa balıkçı denir ama olta gibi şeyler manevrayı kısıtlamıcagğı için trol ag nın dışındandır buda manevrayı kısıtlamıyor...

goss cevaplarda artık neyi nasıl düşünüyorsa 3 de dogru kabul ediyor ve bunula ilgili kurralara baktıgımda böyle olta ile balıkcılık yapılmıyor fakat tüm forumlarda trol ag ve olta olarak kabul ediliyor

goss cevaplarda artık neyi nasıl düşünüyorsa 3 de dogru kabul ediyor ve bunula ilgili kurralara baktıgımda böyle olta ile balıkcılık yapılmıyor fakat tüm forumlarda trol ag ve olta olarak kabul ediliyor

forumlara ne bakıyorsun denizde çatışma tüzügünün ilk giriş bölümünü oku tanımını orda herşeyi açıklıyor mantık olarak yani deneyımımden söylerekte iletiyorum olta manevrayı etkilemez... en kötü misina kopar yene bişey olmaz manevraya ama ağ yada trol yada grır vs gibi şeyler manevrayı etkiler en kötü ihmalde ağ sarar pervane

Geri