03 Şubat 2020 Sefaköy Stabilite Sınavı

ykilic34

Denizci
Denizci
İyi günler,
Bugün girmiş olduğum stabilite sınavında sözel soruların büyük çoğunluğu gruptan geldi.Farklı olarak gördüğü
TPC'nin tanımı
A)Vasat draftın 1 cm değişmesi
B)Trimi 1 cm değiştirme momenti(bunun gibi bir şeydi)
E)Hiçbiri(Diğer şıkları hatırlamıyorum)
Serbest yüzey etkisi neye sebep olur
A)GM azalır
B)GM sıfır olur
Blok katsayısı hangisinde en büyüktür
A)Dökme yük gemisi
B)Yolcu gemisi
C)Romörkör
D)ULCC
E)Kuru Yük Gemisi .
Konteyner üretici kodu kaç harflidir?
A)3
B)4
c)5
D)6
Sayısal sorularda burada paylaşılan çözümlü stabilize sorularına benzerdi.Sayısal sorular genel olarak KN-GZ,havuzlama aşamasındaki kritik GM bulma sorularıydı.Diğer sayısal sorular kolaydı.

Sözel sorular hemen hemen aynı olsa da sayısal soruları değiştirmeye başlamışlar.

En büyük geminin blok katsayısı en büyük oluyor, bir romorkör ve 415 metreden büyük bi gemide test ederek buldum. Blok katsayısının cevabı ULCC

İyi günler,
Bugün girmiş olduğum stabilite sınavında sözel soruların büyük çoğunluğu gruptan geldi.Farklı olarak gördüğü
TPC'nin tanımı
A)Vasat draftın 1 cm değişmesi
B)Trimi 1 cm değiştirme momenti(bunun gibi bir şeydi)
E)Hiçbiri(Diğer şıkları hatırlamıyorum)

Serbest yüzey etkisi neye sebep olur
A)GM azalır
B)GM sıfır olur

Blok katsayısı hangisinde en büyüktür
A)Dökme yük gemisi
B)Yolcu gemisi
C)Romörkör
D)ULCC
E)Kuru Yük Gemisi .

Konteyner üretici kodu kaç harflidir?
A)3
B)4
c)5
D)6

Sayısal sorularda burada paylaşılan çözümlü stabilize sorularına benzerdi.Sayısal sorular genel olarak KN-GZ,havuzlama aşamasındaki kritik GM bulma sorularıydı.Diğer sayısal sorular kolaydı.

Sözel sorular hemen hemen aynı olsa da sayısal soruları değiştirmeye başlamışlar.

TPC = tonnes per centimeter
geminin vasat draftını 1 cm batırmak için gerekli olan tonaj demektir.

Serbest yüzey etkisi geminin GM'i azaltan tanklardaki suyun etkisidir. GM azalır diyebiliriz.

Blok katsayısı yani "the ratio of the volume of the displacement of a ship to that of a rectangular block having the same length, breadth, and draft." Dolayısı ile Ultra Large Crude Carrier'da en fazla olacaktır..

konteyner üretici kodu 3 harflidir. buradan bulabilirsiniz.

https://transportgeography.org/cont...ainerization/container_identification_system/

Merhabalar, elimde onur sevinçlerin gemi inşaa ve yük istif kaynağı var. 300’den fazla soru örneği ve sayısal sorular bulunuyor. Bu kaynağa çalışmam sizce yeterli mi ve soruların kaçı sayısal gelebiliyor? Elbette değişkenlik gösteriyordur ama sormak istedim sizin deneyimlemeniz ne şekilde olmuştu?

Merhabalar, elimde onur sevinçlerin gemi inşaa ve yük istif kaynağı var. 300’den fazla soru örneği ve sayısal sorular bulunuyor. Bu kaynağa çalışmam sizce yeterli mi ve soruların kaçı sayısal gelebiliyor? Elbette değişkenlik gösteriyordur ama sormak istedim sizin deneyimlemeniz ne şekilde olmuştu?

yeterli olacağını düşünüyorum;ama sen yine de Teoman akın gemi stabilitesi ve yük istife bak.Çünkü bana da burdan başka birisini de gz-kn soruları gelmişti hatta bana 3 tane gelmişti yanlış hatırlamıyorsam.Son olarakta tabiki de buraya da bakarsan çok rahat geçersin.

Geri