Arkadaslar 8 adet soru yeni cikti bugun girdigim oturumda (diger sorular calisma kitabindan geldi), sorularin tamami yerine anlasilabilir kisimlarini kisaltarak hemen paylasiyorum yeni girecek olan arkadaslarimizin da yararlanması dileğimle.
SORU.1
Günümüz gemilerindeki ideal dümen acisi nedir?(3 satir suren bir soru kisaltilmisi)
Cevap=38°
SORU.2
Tanker gemilerinde limandan yük alip veya limana yuk basmamizi sağlayan baglatilarin yapildigi donanim nedir?
Cevap=MANİFOLD
SORU.3
Sekil verdi ve yapilan bagi sordu.
Cevap=TRAKA BAGİ
SORU.4
Boya yapilirken neye dikkat edilmez?
Cevap=SAC KALINLIGI
SORU.5
Bastan trimli bir geminin dönüşü;(diye başlayan)
I:Rüzgar üstüne kolay
IV:Rüzgar altına zor
Diğer siklar tam tersiydi.
Cevap=I-IV olacak
SORU.6
Bir halatin lifleri birleşip kivrilarak .... meydana getirir.
Cevap=FLASA
SORU.7
KIÇ HALAT nedir?
Cevap=KİC OMUZLUKTAN LİMANA GEMİNİN AKSİ YONUNE VERİLEN, VİRA EDİLDİGİNDE GEMİNİN HAREKETİNİN KİCA DOGRU OLACAGİ, GEMİNİN BASA KACMASİNİ ENGELLEYEN HALATTIR
SORU.8
Demirin kisimlarindan biri değildir?
Cevap=ÇENE
Arkadaşlar sinavdan 100 aldim sorulara guvenebilirsiniz, yeni girecek arkadaşlara ise basarilar diler, sinavda çikan sorularini paylasmalarinin önemine bir daha vurgulamak isterim.
Teşekkürler A.S.V
SORU.1
Günümüz gemilerindeki ideal dümen acisi nedir?(3 satir suren bir soru kisaltilmisi)
Cevap=38°
SORU.2
Tanker gemilerinde limandan yük alip veya limana yuk basmamizi sağlayan baglatilarin yapildigi donanim nedir?
Cevap=MANİFOLD
SORU.3
Sekil verdi ve yapilan bagi sordu.
Cevap=TRAKA BAGİ
SORU.4
Boya yapilirken neye dikkat edilmez?
Cevap=SAC KALINLIGI
SORU.5
Bastan trimli bir geminin dönüşü;(diye başlayan)
I:Rüzgar üstüne kolay
IV:Rüzgar altına zor
Diğer siklar tam tersiydi.
Cevap=I-IV olacak
SORU.6
Bir halatin lifleri birleşip kivrilarak .... meydana getirir.
Cevap=FLASA
SORU.7
KIÇ HALAT nedir?
Cevap=KİC OMUZLUKTAN LİMANA GEMİNİN AKSİ YONUNE VERİLEN, VİRA EDİLDİGİNDE GEMİNİN HAREKETİNİN KİCA DOGRU OLACAGİ, GEMİNİN BASA KACMASİNİ ENGELLEYEN HALATTIR
SORU.8
Demirin kisimlarindan biri değildir?
Cevap=ÇENE
Arkadaşlar sinavdan 100 aldim sorulara guvenebilirsiniz, yeni girecek arkadaşlara ise basarilar diler, sinavda çikan sorularini paylasmalarinin önemine bir daha vurgulamak isterim.
Teşekkürler A.S.V