04.06.2012 Gemicilik Ve Gemi Manevraları Sınavı Ilginç Soru

barbarcy

Küpeşteci
Denizci
Merhaba,

Bu gün girmiş olduğum sınavda çıkan 1 soru dışındaki soruları formumuzda vede diğer soru bankalarında görmüştüm ama şimdi yazacağım soruyu hiç görmedim. ben bu soruyu salladım cevabı bilen varsa bizimle paylaşırsa sevinirim.

Gemilerde manevralarda kullanılan sentetik halatlar yanınca çıkarmış olduğu alev ne renktedir ?

mavi
kırmızı
sarı
mor
kahverengi

Merhaba,

Bu gün girmiş olduğum sınavda çıkan 1 soru dışındaki soruları formumuzda vede diğer soru bankalarında görmüştüm ama şimdi yazacağım soruyu hiç görmedim. ben bu soruyu salladım cevabı bilen varsa bizimle paylaşırsa sevinirim.

Gemilerde manevralarda kullanılan sentetik halatlar yanınca çıkarmış olduğu alev ne renktedir ?

mavi
kırmızı
sarı
mor
kahverengi

denizcilikle sentetik halat alev renginin ne ilgisi var bilmem ama alev rengi mavidir.

Artık soracak soru bulamıyorlar herhalde,aksi taktirde böyle bir soru sormak abesle iştigalden başka birşey değildir.

Halat yanarken çıkan alevin rengine mi bakarsınız yoksa önce canınızın sonra geminizin emniyetine mi?

Benim gözümde sentetik halat yanarken çıkan alevin rengini bilmeyen denizci makbuldür.

Selametle...

dostum naylon ise ağır ağır yanar ve mavi renktedir polyester ise sarı renkte yanar bir kere soru eksik ya da senin yazdığına göre.bu gemicilik sınavıysa sorulabilir bir soru ama şu var ki çoğu gemici yıllarını vermiş bir denizci bile bunu bilemeyebilir ve bu çok normaldir bende ilk defa böyle bir soru gördüm sayende :)

belki soru eksik olabilir ama doğru olan bir halatın yanarken çıkardığı alevin rengi sorulmuş mehmetayva kardeşimede katılıyorum makbul denizci onun rengini görmeyendir. alipkoca kardeşim sana da katılıyorum

6000 yeni soru eklemiş amcalarımız ya işte birinin aklınada bu gelmiş yapacak bişey yok.baştan aşşağı yanlışolan bir sınav sistemine ne diyebilirizki...

6000 soru bence gerçeği yansıtmıyor. diğer sınavlarda neredeyse eski soruların aynısı çıkıyor. biraz sünnetçi korkusu gibi geliyor bana

zaten matematiksel bir hesap yaparsan her sınavda oyeni sorulardan sana maximum çıkabilecek soru sayısı 4 ü geçmiyor en fazla 5 olur.hepsi yeni soru geldi bana 15 yeni soru geldi diyenlere itibar etmemek lazım.

Çok sayıda soru bulabilmek için de böyle saçmalamış olabilirler.

Gemicilik yeterliğini bu ve buna benzer sorularla ölçmeye çalışmak rezaletten başka birşey değildir.

Selametle...

Bugün girdiğim ingilizce sınavında 7,iki hafta önce girdiğim gemi inşaa ve stabilite sınavında ise 9 yeni soru gelid bana.Ama gel gör ki hukuk sınavında sadece 2 seyir sınavında ise 4 yeni soru geldi.Yani biraz şans meselesi bu sanırım.Ayrıca eklendiği söylenen 6000 soru acaba her derse eşit miktarda mı eklendi? bunu da biliyor değiliz.

Geri