Arkadaşlar soru bankası 2017 çalışmanızı tavsiye ederim yaklaşık 10 soru ordan çıktı ama yenilenen soru bankasında olmayan sorular epeyi fazla çıktı bana aklıma gelenleri paylaşıyorum umarım yardımı olur herkese başarılar.
- Draft markalarının çizgileri ile oynanırsa cezası ne olur.(soru uzundu ama sorunun amacını yazdım)
-cevabı 6 aydan 1 yıla kadar yaptım ama emin değilim.
- Armatör başka ama gemiyi işletmesi için birine verirse resmi evraklarda gemiyi işleten kim olarak geçer ? ( soru tam böyle değildi ama sorulan buydu )
- Donatan yaptım
- Hangi yöntem deniz kirliliğinde uygulanan ve toplandıktan sonra izine tabi olarak tekrar kullanılabilir ? ( soru biraz saçma geldi ama yapacak bişey yok )
-Sügerlerle çevirme yönemi ile yaptım
- Mecburi olarak klavuz aldınız ama geminin sevk ve idaresi kaptandadır bu klavuzluk hangi klavuzluktur ?
- Boğazlar hangi durumlarda genel seyire durdurmaz.
-Temiz petanta işlemlerini beklemek yaptım. ( diğer şıkları hatırlamıyorum kusura bakmayın )
- Marpol'e göre hangi Ek'lere özel deniz alanı belirtilmemiştir.
-Ek 3 ve 4
- Draft markalarının çizgileri ile oynanırsa cezası ne olur.(soru uzundu ama sorunun amacını yazdım)
-cevabı 6 aydan 1 yıla kadar yaptım ama emin değilim.
- Armatör başka ama gemiyi işletmesi için birine verirse resmi evraklarda gemiyi işleten kim olarak geçer ? ( soru tam böyle değildi ama sorulan buydu )
- Donatan yaptım
- Hangi yöntem deniz kirliliğinde uygulanan ve toplandıktan sonra izine tabi olarak tekrar kullanılabilir ? ( soru biraz saçma geldi ama yapacak bişey yok )
-Sügerlerle çevirme yönemi ile yaptım
- Mecburi olarak klavuz aldınız ama geminin sevk ve idaresi kaptandadır bu klavuzluk hangi klavuzluktur ?
- Boğazlar hangi durumlarda genel seyire durdurmaz.
-Temiz petanta işlemlerini beklemek yaptım. ( diğer şıkları hatırlamıyorum kusura bakmayın )
- Marpol'e göre hangi Ek'lere özel deniz alanı belirtilmemiştir.
-Ek 3 ve 4