04/10/2011 U. Yol I.Zbt Stabilite Sınav Soruları

homedatum

Küpeşteci
Denizci
1- hangi evrak ciro edilebilir cvp: konsimento

2- yuku geminin lightshipini f/o fw vermis limana giris cıkıs yapmıs geminin son deplasmanını ve deadweight ini sormus. cvp: deadweight=deplasman-lightship formulunden cıkıyor

3- bos deplasmana asagıdakilerden hangisi girmez? (yani lightship i sormus)
-kazansuyu
-gemi yapısı
-gemi makinası
-yakıt (cvp bu)

4-degerleri vermiş ve kritik zamandaki GM i sormus

5-LCG LCB nin gerisindedir gemi hangi durumdadır cvp gemi kıca trimli

6-gemi hızlı yalpalara giriyor ve d.b tankları dolu geminin durumu cvp stiff gemi

7-deplasmanı vermis yuklere ait VHM ve diger degerleri vermis GHM i sormus

8-deplasmanı vermis demir yukunu ve stowage factorunu vermıs pamuk yukude vardı onunda stowage ini vermis sorunun gerisini hatırlamıyorum bile

9-9000 deplasman bi tankın ebatlarını vermis 22*14*8 bi kısmı dolu malın densitysi 0,9095 diye bi soru vardı GM kuculmesi ni sormus

10-dokme yuk gemisinde deplasmanı vermis 5000 kg sini vermis ve 2000 yuk yuklenicek kg si 4 ve 7 olan bi yere final kg si 5 demis final km si 5,6 demis solas kurallarına gore kgsi 4 olan yere yukledikten sonra nekadar yukleyebilir kgsi 7 olan yere diye sormus

11-su seviyesindeki geometrik merkezin adını sormus cvp yuzme merkezi f

12-her cm icin draft degisim miktarını hangi cetvelden buluruz diye bi soru vardı.

13-tank icinde atesle calısma yapmak icin ne yapmak gerekir cvp gasfree

14-azına kadar dolu olan bi tankta gizli cm kuculmesinin durumunu sormus
cok yakın cvplar vardı ben gm kuculmesınden soz edılemez i isaretledim

15-agırlık merkezi M nin altında ise geminin durumunu sormus cvp kararlı denge

diger soruları hatırlamıyorum sadece dogru olduguna emin oldugum soruların cvplarını yazdım sınavdan 75 le gectim forumda sınavlarını paylasan herkeze cok tesekkurler

Geri