1- hangi evrak ciro edilebilir cvp: konsimento
2- yuku geminin lightshipini f/o fw vermis limana giris cıkıs yapmıs geminin son deplasmanını ve deadweight ini sormus. cvp: deadweight=deplasman-lightship formulunden cıkıyor
3- bos deplasmana asagıdakilerden hangisi girmez? (yani lightship i sormus)
-kazansuyu
-gemi yapısı
-gemi makinası
-yakıt (cvp bu)
4-degerleri vermiş ve kritik zamandaki GM i sormus
5-LCG LCB nin gerisindedir gemi hangi durumdadır cvp gemi kıca trimli
6-gemi hızlı yalpalara giriyor ve d.b tankları dolu geminin durumu cvp stiff gemi
7-deplasmanı vermis yuklere ait VHM ve diger degerleri vermis GHM i sormus
8-deplasmanı vermis demir yukunu ve stowage factorunu vermıs pamuk yukude vardı onunda stowage ini vermis sorunun gerisini hatırlamıyorum bile
9-9000 deplasman bi tankın ebatlarını vermis 22*14*8 bi kısmı dolu malın densitysi 0,9095 diye bi soru vardı GM kuculmesi ni sormus
10-dokme yuk gemisinde deplasmanı vermis 5000 kg sini vermis ve 2000 yuk yuklenicek kg si 4 ve 7 olan bi yere final kg si 5 demis final km si 5,6 demis solas kurallarına gore kgsi 4 olan yere yukledikten sonra nekadar yukleyebilir kgsi 7 olan yere diye sormus
11-su seviyesindeki geometrik merkezin adını sormus cvp yuzme merkezi f
12-her cm icin draft degisim miktarını hangi cetvelden buluruz diye bi soru vardı.
13-tank icinde atesle calısma yapmak icin ne yapmak gerekir cvp gasfree
14-azına kadar dolu olan bi tankta gizli cm kuculmesinin durumunu sormus
cok yakın cvplar vardı ben gm kuculmesınden soz edılemez i isaretledim
15-agırlık merkezi M nin altında ise geminin durumunu sormus cvp kararlı denge
diger soruları hatırlamıyorum sadece dogru olduguna emin oldugum soruların cvplarını yazdım sınavdan 75 le gectim forumda sınavlarını paylasan herkeze cok tesekkurler
2- yuku geminin lightshipini f/o fw vermis limana giris cıkıs yapmıs geminin son deplasmanını ve deadweight ini sormus. cvp: deadweight=deplasman-lightship formulunden cıkıyor
3- bos deplasmana asagıdakilerden hangisi girmez? (yani lightship i sormus)
-kazansuyu
-gemi yapısı
-gemi makinası
-yakıt (cvp bu)
4-degerleri vermiş ve kritik zamandaki GM i sormus
5-LCG LCB nin gerisindedir gemi hangi durumdadır cvp gemi kıca trimli
6-gemi hızlı yalpalara giriyor ve d.b tankları dolu geminin durumu cvp stiff gemi
7-deplasmanı vermis yuklere ait VHM ve diger degerleri vermis GHM i sormus
8-deplasmanı vermis demir yukunu ve stowage factorunu vermıs pamuk yukude vardı onunda stowage ini vermis sorunun gerisini hatırlamıyorum bile
9-9000 deplasman bi tankın ebatlarını vermis 22*14*8 bi kısmı dolu malın densitysi 0,9095 diye bi soru vardı GM kuculmesi ni sormus
10-dokme yuk gemisinde deplasmanı vermis 5000 kg sini vermis ve 2000 yuk yuklenicek kg si 4 ve 7 olan bi yere final kg si 5 demis final km si 5,6 demis solas kurallarına gore kgsi 4 olan yere yukledikten sonra nekadar yukleyebilir kgsi 7 olan yere diye sormus
11-su seviyesindeki geometrik merkezin adını sormus cvp yuzme merkezi f
12-her cm icin draft degisim miktarını hangi cetvelden buluruz diye bi soru vardı.
13-tank icinde atesle calısma yapmak icin ne yapmak gerekir cvp gasfree
14-azına kadar dolu olan bi tankta gizli cm kuculmesinin durumunu sormus
cok yakın cvplar vardı ben gm kuculmesınden soz edılemez i isaretledim
15-agırlık merkezi M nin altında ise geminin durumunu sormus cvp kararlı denge
diger soruları hatırlamıyorum sadece dogru olduguna emin oldugum soruların cvplarını yazdım sınavdan 75 le gectim forumda sınavlarını paylasan herkeze cok tesekkurler