06.01.2014 Tophane Seyir

ozgurkpt

Küpeşteci
Denizci
SON SINAVIMDI GEÇTİM, AMA BENDEN SONRASI TUFAN DEYİP HIC UGRASMAYABILIRDIM, AMA HAINLIK OLURDU INANIN BU SITE OLMASA IDI BEN COK ZORLANIRDIM GECMEK ICIN,
SEYIR 2014 KITABINI ALDIM SAYFA SAYFA SORULARI HATIRLAMAYA ÇALIŞTIM VE HATIRLADIM,
HERKES EN AZINDAN BIR YENI SORU PAYLAŞŞA 100 LERCE YENI SORU EDER,

1) 40 N - 20 E mevkiinden 10 mil kuzeye sonra 10 mil doğuya gidersen mevkiin ne olur.

--40'10 n - 20'13 e

2) rotası 340 olan A gemisi, B yi sancak 80 de görürse B gemisi A yı hk. kaçta görür,

--220

3) 185'e 15 knot hızı olan gemi 7 dakika arayla 150 de 21000 yarda(10,5 mil) ve 140 da 18000 yarda mesafede gordugu hedefin rotası nedir.

--040

4) Fenerler ve sis işaretleri ktabı düzeltmesi nasıl yapılır

--kesip yapıştırılarak,

5) IALA A'da iskele şamandıra şekli ve rengi

--kırmızı sütun silindirik tepelik

6) fener sembolü "F" ise aşağıdakilerden hangisi olabilir (YENİ Soru)
(ŞIKLAR; onur sevinçlerin seyir kitabında FENERLER sözel bölümünde QkFL(3) sorusu şıkları ile aynı)

seçeneklerde siyah içinde beyaz ışıklar olacak şekilde aşağıdaki seçenekler vardı
a) - . - . - .
b) ... ... ...
c) - - - - - -
d) ________ (sürekli ışık) doğru cevap
e) ...............

7)2w hatası olan cyro ile 128 e gitmek için Autopilot'u kaça ayarlamak lazım

--130

8) doppler parakete kaç metre derinlikten sonra çalışmaz ve water track moduma geçer.

--200

9) (YENİ SORU tahmin ediyorum) akıntı olan yerde gemi paraketesi sahil gozlemcisine kıyasla daha fazla hız ölçüyor. ARPA radar ile ilgili hangisi doğrudur.

a) EYN (CPA) mesafesi normalden kısa olur gibi bir şık
b) EZYN (TCPA) normalden daha geç zamanda olur gibi bir şık.
c)
d) hedef vekterü hata verir gibi bir şık (doğru cevap)
e)

10) 4 Mayıs 1999 günü 42 N - 39 E de güneşin batışı GMT olarak kaçtır.

--almanakda 19:02:48 buluyosunuz doğuda olduğumuz için çıkarmak gerekiyor, 2:36 çıkararak sonuca ulaşmak lazım, cevabı 16:26:48 olması lazım ama, GOSS da cevabı saat 16 ile başlayan 3 şık var 16:19, 16:22, 16:25 gün farkından emin olamadığım için bu şıkları not ettim, sınav sonrası yaptığım yanlışlardan biri buydu, ama cevap bu 3 şıkta değildi, 1 soru ile ile kalırsanız itiraz edin buna.

11) 156,45E boylamında ZT 16:34:14 ise GMT nedir.

--06:34:14

12) HO ve HC vermiş az: N 75 E demiş, intersepti ve semti soruyor.

--6 mil uzak ve zn:75

13) ayın alt kenarı 32 20, IC:-2, göz 8 m. düzeltilmiş nedir (HP:54,4 alınacak)

--33 12,1

14) the Race Limanı 01 aralık 1999 da gelgit akıntı yönü ve şiddeti,

--302 - 1,38 knt

15) Navtex ile ilgili cevabı;seyir ve meteroloji uyarılarını alır ve kaydeder sorusu.

16) dümen ele alınmadan büyük rota değişikliği yapılacaksa ..... cevabı; F.U. çalışma düzeni devreden çıkarılır olan otopilot sorusu,

17) kyk da, rüzgarın sebep olduğu kıyıya yakın akıntıların yönü nasıl olur,

--200 derece fazlası.

18) yosun ve sazlık dip yapısı sembolu nedir

--Wd

19) büyük daire çözümü için kullanılan küresel üçgen ile ilgili sözel hangisi yanlıştır.

--kalkış ve varış noktaları arasındaki kenarın açısal değeri 90-lat dır.

20) AIS'in gonderdiği bilgilerden değildir sorusu

--Gemi Sahibinini ismi

NOT: DIKKAT ETTIM HER SINAVDA NAVTEX, IALA, OTOPILOT, ZT GMT VE DIP YAPISI SORUSU BİRER TANE BANKO GELİYOR.

BAŞARILAR

Masallah Ozgur Kaptan cikan 20 soruyuda hatirlayip yazmissin, tebrik ediyorum

Ayrica, Onur Sevincer in Seyir Kitabindaki soru siklarina kadar verdigin bilgi ve tavsiyeler icin tesekkurler.
Son sinavin oldugu icin bayaga bir rahatlamissindir, gecmis olsun.

STCW ler eksigin kaldimi?

"6) fener sembolü "F" ise aşağıdakilerden hangisi olabilir (YENİ Soru)
(ŞIKLAR; onur sevinçlerin seyir kitabında FENERLER sözel bölümünde QkFL(3) sorusu şıkları ile aynı)"

"NOT: DIKKAT ETTIM HER SINAVDA NAVTEX, IALA, OTOPILOT, ZT GMT VE DIP YAPISI SORUSU BİRER TANE BANKO GELİYOR."

teşekkür ederim kazimbey,
kitaptan sayfa sayfa konuları gozden gecirerek hatirladım,
rahatladım rahatlamammı 3,5 ayda verdim bütün dersleri, yordu gerçekten,
darısı diğer arkadaşların başına
stcw lerde de eksik yok..

2. sorunun cevabı 240 olmalı, 340+80=420, course=60 olur biribirini göre gemilerde 180 derece fazlası, eger acı 180 den büyükse eksiği olur. 60+180=240 olması gerekirdi

Geri