06.10.2011 de izmitte sınava girdim aklımda kalan soruları yazmak istedim...
06.10.2011 izmitte yuk istif sınavında cıkan bazı sorular
1-Bir gemide KG değeri KM den küçük ise bu durum aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?
-Kararlı denge dedim ben.
2-Bir gemide meyil salınım periyodunu arttırmak için aşagıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
-Ben üst güverteye ek yük konulmalıdır dedim.
3-Stabilite eğrilerinden KN eğrileri bize aşağıda kilerden hangisini bulmamızda yardımcı olur
-GZ değeri.
4-Tehlikeli yüklerle ilgili bilgiler aşağıda ki kitaplardann hangisinden elde edilir...
-IMDG
5-Bir geminin ambar kapaklılkarında ki hangi ozellik istenmez diye birsey vardo.
-Ambar kapaklarının agır olması dedim.
6-Nötrr denge durumu icin asagıdakilerden hangisi soylenebilir.
-CM sıfırdır.
7-4 tane de problem vardı- Draft hesaplama---geminin dönme noktasını bulma--trim baş kıc hesaplama
Hatırladıgım bunlar kolay gelsin
06.10.2011 izmitte yuk istif sınavında cıkan bazı sorular
1-Bir gemide KG değeri KM den küçük ise bu durum aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?
-Kararlı denge dedim ben.
2-Bir gemide meyil salınım periyodunu arttırmak için aşagıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
-Ben üst güverteye ek yük konulmalıdır dedim.
3-Stabilite eğrilerinden KN eğrileri bize aşağıda kilerden hangisini bulmamızda yardımcı olur
-GZ değeri.
4-Tehlikeli yüklerle ilgili bilgiler aşağıda ki kitaplardann hangisinden elde edilir...
-IMDG
5-Bir geminin ambar kapaklılkarında ki hangi ozellik istenmez diye birsey vardo.
-Ambar kapaklarının agır olması dedim.
6-Nötrr denge durumu icin asagıdakilerden hangisi soylenebilir.
-CM sıfırdır.
7-4 tane de problem vardı- Draft hesaplama---geminin dönme noktasını bulma--trim baş kıc hesaplama
Hatırladıgım bunlar kolay gelsin