1)Gemideki Navtex aygıtının yaptığı otomatik bir işlev için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a) Yalnız deniz meteoroloji haberlerini alır ve kayıt eder,
b) Yalnız seyir (seyrisefer) uyarılarını alır ve kayıt eder,
c) Seyir ve meteoroloji haberlerini alır ve kayıt eder (cvp)
d) Sinoptik harita verir,
e) Yalnız atış ve tatbikat sahalarını bildirirsı
2) Kuzey kardinal şamandırasının şekli
3) 000 yönüne giderken batı kardinal şamandırasının pruvada olduğu nasıl bir manevra yapılması gerektiği ile ilgili soru
şamandıra sancakta bıraklır
4)broker’in görevi nedir.? Hiçbir kaynakta görmediğim bir soruydu.benim verdiğim cvp yük alıp satan kişi gibi bir şıktı.
5)arpa radar ile ilgili bir soruydu.radarda 2 adet vrm halkası vardı hedef sancak baş omuzluk tarafında üçgen içinde gösteriliyordu.şıklların tamamını hatırlayamıyorum .benim verdiğim cvp hedef pilotlanmış ama vektör hesabı hala yapılmaya devam ediyor gibi bir şeydi.sanıyorum doğru cvp buydu.
6 )İki geminin birbirlerini farklı bordalarından 65 derece de nispi olarak kerteriz ederlerse,bu gemilerin rotaları ile ilgili olarak aşagıdaki ifadelerden hangisi doğrudur şekilnde bir soruydu.
7) saattekı hızınız 10 knot saat 1800'da 10 mılde bır cısım goruyorusunuz 1802 bu cısım 08 mılde diye bir soru cısmın hareketını soruyor.
8) Elektrik alanının yönü ile elektromanyetik dalganın hareket yönünü gösteren vektörleri içinde bulunduran düzleme ne denir ?
polarizasyon
9)Buzlarla ilgili bilgiler aşağıdaki kaynakların hangilerinde bulunur?
I) Okyanus kılavuz haritalarında
II) Routeing chartlar
III) Ocean passage kitapları
IV) Okyanus kılavuz kitapları
I, IV
II, III
I, III
III, IV (cvp)
I, II, IV
10)Gemi üzerinde bir noktayı etkileyen basıncın,gemi hızı ile orantılı olması (P=k v2) prensibi ile çalışan parekete tipi ?
Pitostatik parekete
.. bir adet intersept sorusu
… bir adet cdmvt hesabı sorusu
.. gel*git hesabı sorusu
arkadaşlar hatırlıyabildilklerim bunlar umarım işinize yarar.herkeze kolay gelsin
a) Yalnız deniz meteoroloji haberlerini alır ve kayıt eder,
b) Yalnız seyir (seyrisefer) uyarılarını alır ve kayıt eder,
c) Seyir ve meteoroloji haberlerini alır ve kayıt eder (cvp)
d) Sinoptik harita verir,
e) Yalnız atış ve tatbikat sahalarını bildirirsı
2) Kuzey kardinal şamandırasının şekli
3) 000 yönüne giderken batı kardinal şamandırasının pruvada olduğu nasıl bir manevra yapılması gerektiği ile ilgili soru
şamandıra sancakta bıraklır
4)broker’in görevi nedir.? Hiçbir kaynakta görmediğim bir soruydu.benim verdiğim cvp yük alıp satan kişi gibi bir şıktı.
5)arpa radar ile ilgili bir soruydu.radarda 2 adet vrm halkası vardı hedef sancak baş omuzluk tarafında üçgen içinde gösteriliyordu.şıklların tamamını hatırlayamıyorum .benim verdiğim cvp hedef pilotlanmış ama vektör hesabı hala yapılmaya devam ediyor gibi bir şeydi.sanıyorum doğru cvp buydu.
6 )İki geminin birbirlerini farklı bordalarından 65 derece de nispi olarak kerteriz ederlerse,bu gemilerin rotaları ile ilgili olarak aşagıdaki ifadelerden hangisi doğrudur şekilnde bir soruydu.
7) saattekı hızınız 10 knot saat 1800'da 10 mılde bır cısım goruyorusunuz 1802 bu cısım 08 mılde diye bir soru cısmın hareketını soruyor.
8) Elektrik alanının yönü ile elektromanyetik dalganın hareket yönünü gösteren vektörleri içinde bulunduran düzleme ne denir ?
polarizasyon
9)Buzlarla ilgili bilgiler aşağıdaki kaynakların hangilerinde bulunur?
I) Okyanus kılavuz haritalarında
II) Routeing chartlar
III) Ocean passage kitapları
IV) Okyanus kılavuz kitapları
I, IV
II, III
I, III
III, IV (cvp)
I, II, IV
10)Gemi üzerinde bir noktayı etkileyen basıncın,gemi hızı ile orantılı olması (P=k v2) prensibi ile çalışan parekete tipi ?
Pitostatik parekete
.. bir adet intersept sorusu
… bir adet cdmvt hesabı sorusu
.. gel*git hesabı sorusu
arkadaşlar hatırlıyabildilklerim bunlar umarım işinize yarar.herkeze kolay gelsin