07.05.2012 Seyir Soruları

barbarcy

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar merhabalar,

Bana çıkan sınav sorularını yazmak bana bu gün kısmet oldu. Öncelikle söylemek istediğim bana gelen soruların %60 ı forummuzda daha önce yazılmış sorular olduğunda dolayı onları tekrar lamak istemiyorum. Ama size formumuzda görmediğim ama sınavda gelen sorulardan hatırladığım kadarıyla bahsetmek istiyorum.

Örneğin bu sorunun aynısı ama değerler tamamıyla farklı olarak karşıma çıktı.

12 rotası 185 olan bir gemi 21000 yarda da 140 derece de sonra 18000 yarda da xx dercede bir gemi görüyor. geminin hakiki rotası nedir?

ayrıca bir radar ekranı çıktı

radar ekranında ortasına bir nokta etrafında üçgen olan ama izi olmayan şeyin ne olduğu soruldu.

harita sembollerdinden 1 tane geldi şekil soruldu. kesik kesik çemberin içinde 16 harifi yanında ise Rk kısaltması. bu nedir denildi

mars gezegeninin GHA ve Dec. değerleri soruldu.

Ayrıca size bahsetmek istediğim şeylerden birtaneside şudur.
GHA ve Dec. hesaplamalarında her saate göre azalan veya çoğalan değerler verilmektedir. sınavda bana gelen sorularda, GHA ve Dec. değerlerini şıklarda mantık kullanarak hiç hesap yapmadan çözebileceğimizi fark ettim. sadece GHA ve Dec. değerlerini karşılaştırma yaparak.

Arkadaşlar bazılarından duyduğum kadarıyla diğer denizci kardeşlerimin seyir sınavından korktuklarını duydum bence korkmasınlar, formumuz onlara yeteri kadar yardımcı olmaktadır. ben sınavı başarıyla geçdim size tavsiyem cevap veremediğiniz özellikle hesaba dayalı astronomik seyir sorları olursa şıkları mantık çerçevesinde inceleyiniz. göreceksiniz ki hesap yapmadanda bazen sonuca ulaşabiliyorsunuz. benim önüme en az 3 tane böyle çıkmışdı.

sınavda değerli denizci kardeşlerime başarılar dilerim

Geri