07.06.2012 çıkan Sorular

Barış Özkaya

Denizci
Denizci
arkadaşlar sitedeki notlardan çalıştım bi çogu aynı 1 tane farklı soru vardı..(90)

1-) sentetik halatın kesilme kuvvetinden en güvenli olan çekme kuvveti tarzı bir soruydu.
a_)yarısı
b_)3 te 1 i kuvvetnde
c_)5 de 1i kuvvetinde gbi
tam hatırlayamıyorum
diğer sorular daha önce çıkmış sorular ile aynıydı sınava girecek olan arkadaşlara başarılar şimdiden çıkmış yeni soruları eski soruları siteye koyan arkadaşlarında ellerine sağlık

diğerleri

1.halatı boş koymak(laçça)
2.bir kilit kaç kulaçtır(15)
3.demirin dipten kurtulmak üzere olduğunu belirten (apiko) yanılmayın salpa tamamen koptuğunu demirin deniz dibiyle bağlantısı olmadığını belirtir.
4.raspa ne demektir(kabarmış kalkmış metal yüzeyler üzerini temizlemek)
5.esneme payı en uzun olan halat çeşidi(naylon halatlar)
6.hangisi kaloma miktarının belirlenmesinde etkilidir.(demiryerindeki dibin doğal yapısı)
7.sığ suda hangisi uygundur tarzı soruydu(sığ sularda mümkün olduğunca en düşük emniyetli hızla seyretmek mümkündür.
8.gemi karinasını toksinlerden koruma amaçlı kullanılan boya cinsi(ben antıfoulıng dedim)
9.ırgatın hangi mekanizması suga edildiğinde kalomayı durdurur.(kastanyola)
10.200 kg lik bir yük mahzurlu donatılmış top palangası ile kaldırılacaktır.palanga mekanik avantajı 4 olduğuna göre,tirentiye uygulanacak kuvvet ne olmalıdır?(70)
11.kanaldaki bir gemi için uygun olan seyir nasıl olmalıdır.?
hatırladıkça yazıcam arkadaşlar kolay gelsin

Bir halatın güvenli çalışma yükü kopma kuvvetinin 5 yada 6 da biridir. Soru tam anlaşılır olsa daha net bır vp verılebılır. Paylasım için tesekkurler

tam hatırlayamadım fakat o şık vardı kendim yanlış yaptım o soruyu sanırım 2 yanlışımdan biriydi faydalı olduysa sevindim emin olmadığımz soruların cevaplarını yazmayalım herkes yanılmasın teşekkürler..

Geri