07.09.2015 Antalya Gemicilik Cıkmıs Sorular
Yaklasık 8-9 tane yeni soru cıktı.Hatırladıklarımı yazıyorum.
1.SUGA komutu ne anlama gelir ?
2.Salmanın tanımı nedir ?
3.Draftın tanımı aşagıdakilerden hangisidir.
4.OSCAR Flamasını resimli gösterip ne anlama geldigini sormus
5.Baya değişik bir şekil vermişti.Şekilde gösterilen demir zincirinin sürtünmesini önlemek amacıyla kullanılan arac hangisidir demiş.Bosa kancası secenegi vardı ben onu yaptım.
6.Hangisi Azimut pervanenin özelliklerinden değildir diye sormus
I.Daha az ses cıkartır
II.Yapısındna dolayı gemi havuzlama yapılmadan bakımları yapılabilir
III.Normal pervane ile aynı şafta baglanır
IV. ?
7.Hangisi bitkisel halat değildir diye bir soru vardı.Ancak kitaptaki gibi degildi baya farklı halat isimleri vermişti
8.İskeleden yanasan geminin ileriye kacmaması icin kullanılacak ilk halat halat hangisidir.
a.Kıc kumandalı halat
b.Baş kumandalı halat
c.Baş halat
d.Kıc halat
e.Baş acmaz
gemicilik sınavı herkes tarafından cok basit olarak bilinmesine ragmen bu sınavdan bu performansı beklemiyordum.Tamamen sans işi kim ene cıkacagı belli olmuyor.
Yaklasık 8-9 tane yeni soru cıktı.Hatırladıklarımı yazıyorum.
1.SUGA komutu ne anlama gelir ?
2.Salmanın tanımı nedir ?
3.Draftın tanımı aşagıdakilerden hangisidir.
4.OSCAR Flamasını resimli gösterip ne anlama geldigini sormus
5.Baya değişik bir şekil vermişti.Şekilde gösterilen demir zincirinin sürtünmesini önlemek amacıyla kullanılan arac hangisidir demiş.Bosa kancası secenegi vardı ben onu yaptım.
6.Hangisi Azimut pervanenin özelliklerinden değildir diye sormus
I.Daha az ses cıkartır
II.Yapısındna dolayı gemi havuzlama yapılmadan bakımları yapılabilir
III.Normal pervane ile aynı şafta baglanır
IV. ?
7.Hangisi bitkisel halat değildir diye bir soru vardı.Ancak kitaptaki gibi degildi baya farklı halat isimleri vermişti
8.İskeleden yanasan geminin ileriye kacmaması icin kullanılacak ilk halat halat hangisidir.
a.Kıc kumandalı halat
b.Baş kumandalı halat
c.Baş halat
d.Kıc halat
e.Baş acmaz
gemicilik sınavı herkes tarafından cok basit olarak bilinmesine ragmen bu sınavdan bu performansı beklemiyordum.Tamamen sans işi kim ene cıkacagı belli olmuyor.