07.11.2012 GOSS Seyir Çıkmış Sorular

uğur güler

Küpeşteci
Denizci
1-radarda pilotlanmıs bir cisimden 2 defa 360 derecelik açı yaparak radar ekranı tazelendiğinde pilotlanmış nesneden eko alamadığı zaman radar, ne tepki verır dıye soruyo ?
şıkları hatırlamıyorum...

2-Radar ekran sorusu, yeni sorulardan, bir radar ekranında, 3hedef var, vektörler,sizin gemiye ait pruva çizgisi, bu radarın çalışma özelliği sorulmuş, hatırladığımkadarıyla seçeneklerde, North up-course-
head up, true/relative seçenekleri değiştirilmiş.yani şıklarda yanılmıyosam şöyleydi;
a)north up-relative mode-true motion
b)course up-relative mode-true motion
c)head up-true motion-relative mode
d)course up-true motion-relative mode
e)north up-true motion-relative mode
Yalnız ekranda gemimizin pruvasında yanlış hatırlamıyorsam 270° ya da 240° yazıoyordu...

3-25 MAYIS 1999 günü ,NEW SRUNSWICK limanına girişte üzerinde 1 kulaç 3 ft su bulunan bir banktan 17 ft su çeken geminiz ile 2 ft emniyet payı kullanarak 02:00 dan itibaren en erken hangi saatte geçebilirsiniz????(PROBLEM EKTE VERİLEN AMERİKAN GEL-GİT CETVELLERİ KULLANILARAK ÇÖZÜLECEKTİR)(şıkları hatırlamıyorum)

4)-Gemimizin rotası 040 ve hızı 16 kts dir.Bir hedeften alınan radar kerterizleri aşağıdaki gibidir:
zaman kerteriz mesafe
1100 080 7 mil
1102 080 6 mil
Gemimizin rota değiştirme süresi 4 dakikadır. CPA mesafesini kaptan 1,5 mil olarak emretmiştir.Kaptan kaçınma maksatı ile saat 1104 te dönüş için komut vereceğini söylemiştir. BUna göre gemimizin yeni rotasını ve yeni rotadaki TCPA 'i hesaplayınız?
a-083° 11:17
b-004° 11:15
c-090° 11:13
d-104° 11:09
e-098° 11:12

arkadaşlar eğer bu soruları çözebilen varsa bana yardımcı olabilirier mi?bana 2 hafta önce çanakkalede girdiğim vardiya zabitliği sınavında bu yeni sorular çıktı...

1.sorunun cvbı arpa radar kayıp eko alrmı verır fakat radar ekran sorusunda radar ekranına bakman lazım sag alt panel veya radarın cınsıne gore sol ust panelde hedefe alınan cısmın cpa tpca headıng bearıng dıstance gıbı ozllıklerını verır eger hedefe alınan ıse ıkı durum soz konsu 1-hedef guard zone ıcındeki hedefmı targetlenmıs 2- guard zone ıcınde olmanyan hedef targetlmıs? hangısı 2- sorun ıcın course up mode sanırım soruda yazdıgın gıbı ıse 3-

1.sorunun cevabı arpa kaybettiği ekoyu orda varmış gibi besleyerek harelet ettirir
cvp lamıssın fakat bahsettıgın konu radar eko durumu değildir suankı hıc bır radar hedefe alınan gemı ekosunu kaybettıgı zaman orda gemı varmış gıbı sana eko gostermez gosterse bıle bu sanıyelık sahte eko olur pulse atımında gecen zaman kadar göurursun daha sonrada görmezssın.bu 0,5 sndir.

paşa yorumun doğrudur katılıyorum ..fakat soruyu yazanarkadaş arpa olan soruyu radar olarak yazmış...soruyu bildiğim için net yazdım o soru arpa olarak geçiyor radar olarak değil saygılar allah slmt versin

Geri