Öncelikle şunu söyleyeyim ki sınav giriş belgenizi aldığınızda karınca duası gibi bir yazı var altında, Ziraat Bankası Emek şubesi vızızııvızı hesabına 86 lira yatırılacak ve dekontu sınav görevlisine verilecek şeklinde. Eğer bu yazıyı okuyup limandan çıkıp arka sokaktaki Ziraat Bankasına gider yatırırsanız 86+30 lira içeri girmiş şekilde yorgun argın bankadan çıkarsınız. Sınav salonunda oturup gazete okuyan abla de keh keh gülüp bunu Ptt den yatırsaydınız diye üstüne kendi çapında sabah esprileri yapar. Bu 86 lirayı liman başkanlığının içindeki PTT den veya diğer PTT şubelerinden ( hepsinden de değil ha, hangi standardlara sahip PTT ler bu ödemeyi kabul ediyor bunu bilemiyoruz) yatırabilirsiniz. Laan hangi devirde yaşıyoruz internetten yatırırım derseniz eğer, mailinize gelen dekontu ziraat bankasına gidip kaşeletmek gerekiyormuş, ortaköydeki zatı muhterem hanımefendi başka türlü kabul etmiyorum dedi, bir de ATM den yatırırsak da olmazmış, görüntülü ATM ler varmış sadece onlardan alınan makbuzları geçerli sayarmış bu fokur fokur çay içen abla. Neyse biz uzakyollarda çalışırken ATM ler de baya gelişti herhalde bu görüntülü ATM nedir bilmiyorum birazdan araştırıp forumda bir yerlere yazarım..
Gelelim sorulara,
1. 46N 65 W ten 40N 22W e büyük daire seyri yapılacak. İlk rota ( In.Co) ve mesafe nedir.
2.03 Mayıs 1999 günü saat 04:25 te ayın GhA ve DEc değerleri nedir.?
3.Aşağıdakilerden hangisi Doppler Paraketesinin özelliklerinden biridir.( Önceki sorulardan.)
4. Tercihli sancak şamandırası renkleri nasıl sıralanıır. Kırmızı - yeşil - kırmızı
5. Yüksek su alçak su arasındaki seyire farkına ne denir. ---> Menzil
6. Bir feneri önce 135 derecede kerteriz ettik. 12 dk sonra 170 derecede kerteriz ediyoruz. rota 100, hız: 12 knot. 170 derecede kerteriz ederken mesafemiz nedir.
7. Aşağıdakilerden hangisi Navtex mesajlarından değildir.. .....> Inmarsat
8. Güneşin yarıçapı 15,8'. Sextant asli yay 32,2, artı yay 31,0 ölçüyorsa IC nedir.
9. gökcisminin size olan uzaklığının hesabı yarı çapı ile ölçülen yarıçapı arasındaki fark nedir.? ..> intersept
Evet burada tıkandım. İlham geldiğinde gene devam edeceğim, şimdilik aklıma gelmiyor.
PS: yahu arkadaş iki saat önce ter döktüğümüz sınavın sorularının yarısını hatırlayamıyorum, amacım da hukuk vardiya sorularını ezberleyip geçmek.. bildiğin emeğime yazık daha şimdiden sonumu gördüm şuracıkta
Gelelim sorulara,
1. 46N 65 W ten 40N 22W e büyük daire seyri yapılacak. İlk rota ( In.Co) ve mesafe nedir.
2.03 Mayıs 1999 günü saat 04:25 te ayın GhA ve DEc değerleri nedir.?
3.Aşağıdakilerden hangisi Doppler Paraketesinin özelliklerinden biridir.( Önceki sorulardan.)
4. Tercihli sancak şamandırası renkleri nasıl sıralanıır. Kırmızı - yeşil - kırmızı
5. Yüksek su alçak su arasındaki seyire farkına ne denir. ---> Menzil
6. Bir feneri önce 135 derecede kerteriz ettik. 12 dk sonra 170 derecede kerteriz ediyoruz. rota 100, hız: 12 knot. 170 derecede kerteriz ederken mesafemiz nedir.
7. Aşağıdakilerden hangisi Navtex mesajlarından değildir.. .....> Inmarsat
8. Güneşin yarıçapı 15,8'. Sextant asli yay 32,2, artı yay 31,0 ölçüyorsa IC nedir.
9. gökcisminin size olan uzaklığının hesabı yarı çapı ile ölçülen yarıçapı arasındaki fark nedir.? ..> intersept
Evet burada tıkandım. İlham geldiğinde gene devam edeceğim, şimdilik aklıma gelmiyor.
PS: yahu arkadaş iki saat önce ter döktüğümüz sınavın sorularının yarısını hatırlayamıyorum, amacım da hukuk vardiya sorularını ezberleyip geçmek.. bildiğin emeğime yazık daha şimdiden sonumu gördüm şuracıkta