08/01/2013 Uzakyol I.Zabit Ortaköy Seyir Soruları

steadyasshegoes

Küpeşteci
Denizci
Öncelikle şunu söyleyeyim ki sınav giriş belgenizi aldığınızda karınca duası gibi bir yazı var altında, Ziraat Bankası Emek şubesi vızızııvızı hesabına 86 lira yatırılacak ve dekontu sınav görevlisine verilecek şeklinde. Eğer bu yazıyı okuyup limandan çıkıp arka sokaktaki Ziraat Bankasına gider yatırırsanız 86+30 lira içeri girmiş şekilde yorgun argın bankadan çıkarsınız. Sınav salonunda oturup gazete okuyan abla de keh keh gülüp bunu Ptt den yatırsaydınız diye üstüne kendi çapında sabah esprileri yapar. Bu 86 lirayı liman başkanlığının içindeki PTT den veya diğer PTT şubelerinden ( hepsinden de değil ha, hangi standardlara sahip PTT ler bu ödemeyi kabul ediyor bunu bilemiyoruz) yatırabilirsiniz. Laan hangi devirde yaşıyoruz internetten yatırırım derseniz eğer, mailinize gelen dekontu ziraat bankasına gidip kaşeletmek gerekiyormuş, ortaköydeki zatı muhterem hanımefendi başka türlü kabul etmiyorum dedi, bir de ATM den yatırırsak da olmazmış, görüntülü ATM ler varmış sadece onlardan alınan makbuzları geçerli sayarmış bu fokur fokur çay içen abla. Neyse biz uzakyollarda çalışırken ATM ler de baya gelişti herhalde bu görüntülü ATM nedir bilmiyorum birazdan araştırıp forumda bir yerlere yazarım..

Gelelim sorulara,

1. 46N 65 W ten 40N 22W e büyük daire seyri yapılacak. İlk rota ( In.Co) ve mesafe nedir.

2.03 Mayıs 1999 günü saat 04:25 te ayın GhA ve DEc değerleri nedir.?

3.Aşağıdakilerden hangisi Doppler Paraketesinin özelliklerinden biridir.( Önceki sorulardan.)

4. Tercihli sancak şamandırası renkleri nasıl sıralanıır. Kırmızı - yeşil - kırmızı

5. Yüksek su alçak su arasındaki seyire farkına ne denir. ---> Menzil

6. Bir feneri önce 135 derecede kerteriz ettik. 12 dk sonra 170 derecede kerteriz ediyoruz. rota 100, hız: 12 knot. 170 derecede kerteriz ederken mesafemiz nedir.

7. Aşağıdakilerden hangisi Navtex mesajlarından değildir.. .....> Inmarsat

8. Güneşin yarıçapı 15,8'. Sextant asli yay 32,2, artı yay 31,0 ölçüyorsa IC nedir.

9. gökcisminin size olan uzaklığının hesabı yarı çapı ile ölçülen yarıçapı arasındaki fark nedir.? ..> intersept

Evet burada tıkandım. İlham geldiğinde gene devam edeceğim, şimdilik aklıma gelmiyor.

PS: yahu arkadaş iki saat önce ter döktüğümüz sınavın sorularının yarısını hatırlayamıyorum, amacım da hukuk vardiya sorularını ezberleyip geçmek.. bildiğin emeğime yazık daha şimdiden sonumu gördüm şuracıkta :)

hehh ilham geldi son soru şöyleydi: Akıntı ve rüzgara karşı dümenin rotadan düşmesini engelleyen dümen komutu ne..
perm-helm / weather / rudder / count rudder / vıdıvıdı

sınav harcı konusunda sonuna kadar haklısın.. ben ortaköyde 3 izmirde 2 defa sınava girdim. toplamda 5 kere sınav ücreti yatırdım.. bu ücretlerin hepsini internet bankacılığı ile yaptım. havale ücreti yalnız 2,50 tl ödedim.. sonra bankaya gidip normal havale dekontumu aldım .. bana sana yaptıkları gibi hiç bi sorun cıkarmadılar çok şükür... olmuyomuş diye bişey yok sakın inanma... öyle gidip zıraat bankasına falanda onaylatmıyosun.. oda tamamen hikaye... öle bi kural olsaydı beni 5 kez sınava almazlardı.. hakkını sonuna kadar savun.. kabul etmiyoruz diyemezler... yok öle bişey... yarın 5. hakkım tek dersten sınava gircem(seyir).. inşallah bu son olur

sana zahmet birde cevaplari yazsaydin super makbule gecerdi:) Sorma haklisin su sinavdan cikipta sorulari hatirlayamama konusunda inan benim aklimda nerdeyse hicbi soru kalmadi hukuk ve den ing ten girdim. Yarina insallah son olur ama en zorlarini biraktim:( seyir meteo...

zaten bu soruları kelime kelimesine tam yazan adamlara şaşırıyorum bende .ne yapıyor fotografınımı çekiyor bi anlayamadım .biz çıksak kafa 1 trilyon çıkarız sınavdan

8. Güneşin yarıçapı 15,8'. Sextant asli yay 32,2, artı yay 31,0 ölçüyorsa IC nedir. CEVAP -0.6

2.03 Mayıs 1999 günü saat 04:25 te ayın GhA ve DEc değerleri nedir.? CEVAP 37 43.3 - 17 24.8 S

3.Aşağıdakilerden hangisi Doppler Paraketesinin özelliklerinden biridir.( Önceki sorulardan.
CEVAP 200 metreden daha derin sularda, dopler paraketelerin çoğu otomatik olarak su (Water track) konumuna geçerler.

evet bu görüntülü atm denen hede nedir buldum; zihni sinir projesi resmen :)
---------------------------------------------------------------------------------
Ziraat dünyanın ilk görüntülü ve memursuz şubesini icat etti

İSTANBUL - Ziraat Bankası, dünyada ve Türkiye’de ilk kez uygulamaya girecek görüntülü hizmet noktaları (VTM - Video Teller Machine) ile memursuz şube uygulamasını başlattı. Temel olarak banka şubesinin bulunmadığı ilçe ve beldelerle büyük şehirlerde yoğun nüfus barındıran yerleşim alanlarında hizmet vermesi planlanan VTM’lerle bankacılık hizmetleri, çağrı merkezinin personeliyle karşılıklı olarak anında, sesli ve görüntülü olarak verilecek.
Görüntülü bir elektronik bankacılık hizmeti olan VTM aracılığıyla Ziraat Bankası müşterisi olmayanlar bile temel bankacılık hizmetlerinden 365 gün ve 24 saat yararlanacak. İnternet/telefon bankacılığı ve ATM gibi alternatif dağıtım kanallarından hizmet alma olanağı olmayan ya da çekindiği için bu kanalları tercih etmeyen milyonlarca kişi bu yeni sistem sayesinde bankacılık hizmeti alabilecek.

Genel müdürün fikri
Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar’ın hayali olarak gerçeğe dönüştürülen ve ilk prototipi üç ay içinde yapılan VTM’nin Türkiye’de ve dünyada patenti alınmak üzere gerekli başvurular yapıldı. Çağlar, VTM üretiminin kamu ihale kanuna göre yürüyeceğini belirterek “Memursuz şube olarak adlandırdığımız VTM için ilk örneği ürettirdik. ATM’ye kıyasla biraz daha maliyetli olacağını söyleyebilirim. Ortaya çıkan maliyete bakıldığında hedeflerimize uygun üretimi sürdürebileceğimizi gördük. Bu konuda bir bütçe kısıtımız yok. İhale sürecine bağlı olarak 2009 yılında 1000 adet bu sistemlerden Türkiye’nin birçok noktasında bulundurabiliriz. Hatta diğer bankalarla ortak kullanıma bile gidebiliriz” dedi.

Emeklileri hedefliyor
Çağlar, Türkiye’de halen kendilerinden maaş alan 4.9 milyon emekli bulunduğunu ve teknolojiyi kullanmak istemeyen, şubede memurlarla yüz yüze iletişimini sürdürmek isteyen bu kitlenin oluşturduğu kuyruğu azaltmak istediklerini söyledi.
Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mesut Güraylı ise, “Bankacılık işlemlerinde teknoloji kullanmayan büyük bir kitle var. En rahat ve güvenli bir şekilde şifre gibi teknik sorulara gerek kalmadan müşterilerimiz bu hizmetten yararlanabilecekler. Bir anlamda mihmandarlık hizmeti alarak her türlü bankacılık işlemini şubelerimizden müşteri temsilcileri karşısında oldukları kadar rahatlıkla, video konferans ve ilintili teknolojilerle, kendi başlarına yapabilecekler” dedi. Güraylı’nın verdiği bilgiye göre VTM’ler Ziraat Bankası’nın ulaşamadığı Anadolu ilçeleri dışında havaalanlarında, otogarlarda, metrolarda, şehirlerarası güzergâhtaki petrol istasyonlarında ve alışveriş merkezlerinde hizmete sunulacak.

Hangi işlemler yapılıyor?
VTM’de güvenlik el ayasının alıcıya gösterilmesiyle sağlanıyor. Ekranda canlı olarak çağrı merkezindeki memurlarla konuşuluyor. VTM aracılığıyla banka müşterileri, hesap işlemlerini, yatırım/döviz işlemlerini, para transferi işlemlerini, kredi ve banka kartı işlemlerini, fatura ödeme ve KGS işlemlerini gerçekleştirebilecek. Ziraat müşterisi olmayanlar da fatura ve para transferi işlemlerini yapabilecek. Türkiye’de üretilen cihazın ortalama maliyeti 60 bin avro olarak açıklandı. (Radikal)

Geri