09.02.2015 GASM İSTANBUL MERKEZ SEYİR SINAVI

zeynelarslan

Küpeşteci
Denizci
09.02.2015 GASM İSTANBUL MERKEZ SEYİR SINAVI

KİTAPTAN GELEN SORULAR;

1-) 22.Soru benzeri ( HO istiyor rakamlar farklı tip aynı sanırım günü 5 mayıs vermişti IC değerinide +1.2)
2-) 53.Soru
3-) 91.Soru benzeri ( Pilotlama sorusu rakamlar farklı tip aynı)
4-) 100.Soru
5-) 108.Soru (Kitapta Pasifik diyor ama soruda Atlantik için olanı istedi yani Yarım günlük medcezir olacak cevap)
6-) 133.Soru
7-) 157.Soru
8 -) 180.Soru
9-) 184.Soru
10-) 322.Soru
11-) 359.Soru
12-) 394.Soru

KİTAP DIŞINDA GELEN SORULAR;

1-) Güney kardinal şamandırası şekli hangisidir? ( 2 tane aşağıya ok yaptım)
2-) Otopilotta dümeni sınırlandıran kontrol hangisidir? ( Rudder Limit yaptım)
3-) Navtex'de can ve mal güvenliği hangi türdür? (Vital yaptım)
4-) Metre değeri ve Feet değeri verilmiş coğrafi görüş mesafesi isteniyor. (Feet değerini metreye çevir hesap makinesi ile karekök çünkü tam değer çıkmıyor ikisini topla 2,08 ile çarp. Cevapda 24.3 olması lazım)
5-) SMG-SOA-SOG sorusu sırayla ölçen aletleri istiyor. (Akustik parakete-Pervaneli-Gps yaptım)
6-) Radar ekranı verilmiş, Sancak 50 derecede bir gemi pilotlanmış. Bu ekran ne bilgisini gösteriyor diye soruyor. (Kodlu racon-İskelede tehlike yaratan bir gemi-Kodsuz racon-İskele 50 derecede uzaklaşmakta olan bir gemi. Cevaptan emin değilim ancak kodsuz racon yaptım)
7-) Sia Sorusu. Rotayı vermiş derece dakika vermiş ve Sia tablosuna girip bir değer bulmamızı istiyor. Sonra Gyro Error değerini soruyor soruda. ( Sia tablosundan derece dakika girip bulduğun değeri Rotadan çıkarıyorsun sonra merkez klasik gyro error yapıyorsun 3 derece west olması lazım cevabı)
8 -) Soruda Enlem ve Boylam verilmiş. Gemiyi sırasıyla önce 90 derece rotasına 540 mil götürüyor daha sonra 180 derece rotasına 300 mil ve son olarak 270 derece rotasında 180 mil götürüyor. Soruda bizden en son mevkide ki Enlem ve Boylam değerini bulmamızı istiyor.

Seyir sınavını 85 ile geçtim çok şükür. 20 soruyuda hatırlamak için çabaladım herkese başarılar bu soru paylaşımları çok önemli arkadaşlar lütfen özen gösterelim..

Geri