1. Yüksekliği 30 feet ve çoğrafi görünüş mesafesi 140 metre olan bir fener kaç milden görünür?
Cvp: 30.9
2. Konşimento ne zaman imzalanır.
Cvp: Yükleme işlemi bittikten sonra
3. ......E boylamı ile .......W boylamı arasındaki saat farkı nedir?
Cvp: 4:10:56
4. Sorry Harbour ile başlayan bir gelgit sorusu
Cvp: 09:25 ZT
5. HO yükseklik sorusu
Cvp: 50 15,2
6. Gyro Error sorusu
7. Gyro Error sorusu
8. Goss 2014 kitabı 100.sorunun benzeri rakamlar değişik
9. Goss 2014 kitabı 9.soru
10. Goss 2014 kitabı 25.soru
11. Goss 2014 kitabı 97.soru
12. Goss 2014 kitabı 232.soru
13. Goss 2014 kitabı 235.soru
14. Goss 2014 kitabı 239.soru
15. Navtex hangi iletişim sistemini kullanır.
Cvp: FEC
16. Fener kitaplarına gelen ''Paragraf Düzeltmeleri'' nasıl yapılır diye soru vardı fakat garagraf dediği için iki seçenek arasında kaldım.
d) paragraf numarası kitabanot edilir.
e) şeritler halinde kesilip yapıştırılır
(Burada e şıkkı dedim fakat D şıkkı da doğru olabilir. Zabitliğimden hatırlıyorum Pilot kitaplarına gelen düzeltmeler kitaba kesilip yapıştırılmaz, numarası not edilir. Goss ye göre hangisi doğrudur diye düşündüm fakat bende ezber yaptım ve e şıkkı dedim.)
17. Otomatik büyük şamandıranın işareti nedir?
a)Landys
b)Lands
c)Autoby
d)Autobo
(Bu soruyu ilk kez gördüm, C şıkkı dedim.)
Geriye kalan 3 soruda sözeldi fakat hatırlamıyorum.
Hiç GHA Dec sorusu gelmedi, Düzlem seyir gelmedi, Büyük daire seyri gelmedi. Oysa hep bunlara çalışmıştım. Yani çalışmasaydım gene geçerdim ama şans bu arkadaşlar, kimisi sayısaldan korkak kimi sözelden.
Sonuç: 70 ile geçtim, o kadar sayısal çalışmama rağmen sözel ağırlıklı çıktı. Ezberci arkadaşlar ezbere güvenmeyin, Goss 2014 kitaptan gelen bütün soruları yapmama rağmen ve gelen 4 sayısal sorunun 3'ünü yapmama rağmen sözel ağırlıklı bir sınavdan tam sınırda not aldım. Gasm soru bankasına atılan sorular genel olarak sözel sorular, yani hiç görmediğimiz sorular. Sayısal ağırlıklı çalışın. Aksi halde Seyirden geçmek bir şans.
Cvp: 30.9
2. Konşimento ne zaman imzalanır.
Cvp: Yükleme işlemi bittikten sonra
3. ......E boylamı ile .......W boylamı arasındaki saat farkı nedir?
Cvp: 4:10:56
4. Sorry Harbour ile başlayan bir gelgit sorusu
Cvp: 09:25 ZT
5. HO yükseklik sorusu
Cvp: 50 15,2
6. Gyro Error sorusu
7. Gyro Error sorusu
8. Goss 2014 kitabı 100.sorunun benzeri rakamlar değişik
9. Goss 2014 kitabı 9.soru
10. Goss 2014 kitabı 25.soru
11. Goss 2014 kitabı 97.soru
12. Goss 2014 kitabı 232.soru
13. Goss 2014 kitabı 235.soru
14. Goss 2014 kitabı 239.soru
15. Navtex hangi iletişim sistemini kullanır.
Cvp: FEC
16. Fener kitaplarına gelen ''Paragraf Düzeltmeleri'' nasıl yapılır diye soru vardı fakat garagraf dediği için iki seçenek arasında kaldım.
d) paragraf numarası kitabanot edilir.
e) şeritler halinde kesilip yapıştırılır
(Burada e şıkkı dedim fakat D şıkkı da doğru olabilir. Zabitliğimden hatırlıyorum Pilot kitaplarına gelen düzeltmeler kitaba kesilip yapıştırılmaz, numarası not edilir. Goss ye göre hangisi doğrudur diye düşündüm fakat bende ezber yaptım ve e şıkkı dedim.)
17. Otomatik büyük şamandıranın işareti nedir?
a)Landys
b)Lands
c)Autoby
d)Autobo
(Bu soruyu ilk kez gördüm, C şıkkı dedim.)
Geriye kalan 3 soruda sözeldi fakat hatırlamıyorum.
Hiç GHA Dec sorusu gelmedi, Düzlem seyir gelmedi, Büyük daire seyri gelmedi. Oysa hep bunlara çalışmıştım. Yani çalışmasaydım gene geçerdim ama şans bu arkadaşlar, kimisi sayısaldan korkak kimi sözelden.
Sonuç: 70 ile geçtim, o kadar sayısal çalışmama rağmen sözel ağırlıklı çıktı. Ezberci arkadaşlar ezbere güvenmeyin, Goss 2014 kitaptan gelen bütün soruları yapmama rağmen ve gelen 4 sayısal sorunun 3'ünü yapmama rağmen sözel ağırlıklı bir sınavdan tam sınırda not aldım. Gasm soru bankasına atılan sorular genel olarak sözel sorular, yani hiç görmediğimiz sorular. Sayısal ağırlıklı çalışın. Aksi halde Seyirden geçmek bir şans.