Merhaba arkadaşlar. 09 eylülde girdiğim ingilizce sınavını Sınavı 90 alarak geçtim. Aklımda kalan sorular şu şekilde.
-Hangisi personelin daha iyi koşullarda çalışmasını sağlar anlamında hiç rastlamadığım tipte bir soruydu. Venting ve Air conditioning arasında kaldım. Air Condition işaretledim ve doğru.
-Which of the following indicates pump's function instead of its structure?
Bilge Pump
-Marpol'e göre gemide bulunması gerekli sertifikalardandır şeklinde yeni gördüğüm bir soru. Cevap: International Sewage Pollution Prevention Certificate
- “Hub, blade, pitch”. The terms are related to:
Shafting
Rudder
Thrust block
Propeller xxx
Sterntube
-.......is not stationary part of a diesel engine
Crankcase
Crosshead xxx
Bedplate
Cylinder
Liner
-Geminin dipten ..... 'a kadar olan kısmı Drafttır şeklinde bir soru.
Cevap Waterline.
-Gemi havaya girdiğinde diyor (Rough Sea)....... yapmak lazım.
Cevap A şıkkı Secure Lashing tadında derli toplu olmak lazım.
-Fuel Oil system iki kısımdan oluşmuştur. Biri Fuel Service(sanırım öyleydi) diğeri .......
Cevap Injection arkadaşlar.
-The parts of generator that connect the high output voltage to the external circuit are:
Coils,
Rotors,
Slip rings and brushes,
Stators,
Armatures
Bu sorunun şıkları yer değiştirmiş arkadaşlar. Ben Coil ile Armature arasında kaldım ve cevap ikiside değil. Yanlış yaptığım sorulardan biri bu. Cevap E şıkkı çıktı. Sanırım E şıkkında Slip rings and brushes şeklindeydi.
-What statement is not true regarding boilers
Boilers produce steam for machinery
Boilers are used for main propulsion plant
Boilers can be classified as fire tube and water tube
Boilers can be found on all motor vessels
Boiler feedwater is circulated by a feedwater pump in all boilers
Bu soruda diğer yanlış cevapladığım soru. Ben Boilers can be found on all motor vessels'ı işaretledim ve yanlış yaptım. Bu sorunun şıkları da değişmiş vaziyette ve sınavda cevap "E" Şıkkıymış. Hangi cümle E hatırlayamadım.
-Başka basit bir dümenle ilgili bişeyler vermiş. Cevap "Steering System"
Umarım faydası dokunur.
-Hangisi personelin daha iyi koşullarda çalışmasını sağlar anlamında hiç rastlamadığım tipte bir soruydu. Venting ve Air conditioning arasında kaldım. Air Condition işaretledim ve doğru.
-Which of the following indicates pump's function instead of its structure?
Bilge Pump
-Marpol'e göre gemide bulunması gerekli sertifikalardandır şeklinde yeni gördüğüm bir soru. Cevap: International Sewage Pollution Prevention Certificate
- “Hub, blade, pitch”. The terms are related to:
Shafting
Rudder
Thrust block
Propeller xxx
Sterntube
-.......is not stationary part of a diesel engine
Crankcase
Crosshead xxx
Bedplate
Cylinder
Liner
-Geminin dipten ..... 'a kadar olan kısmı Drafttır şeklinde bir soru.
Cevap Waterline.
-Gemi havaya girdiğinde diyor (Rough Sea)....... yapmak lazım.
Cevap A şıkkı Secure Lashing tadında derli toplu olmak lazım.
-Fuel Oil system iki kısımdan oluşmuştur. Biri Fuel Service(sanırım öyleydi) diğeri .......
Cevap Injection arkadaşlar.
-The parts of generator that connect the high output voltage to the external circuit are:
Coils,
Rotors,
Slip rings and brushes,
Stators,
Armatures
Bu sorunun şıkları yer değiştirmiş arkadaşlar. Ben Coil ile Armature arasında kaldım ve cevap ikiside değil. Yanlış yaptığım sorulardan biri bu. Cevap E şıkkı çıktı. Sanırım E şıkkında Slip rings and brushes şeklindeydi.
-What statement is not true regarding boilers
Boilers produce steam for machinery
Boilers are used for main propulsion plant
Boilers can be classified as fire tube and water tube
Boilers can be found on all motor vessels
Boiler feedwater is circulated by a feedwater pump in all boilers
Bu soruda diğer yanlış cevapladığım soru. Ben Boilers can be found on all motor vessels'ı işaretledim ve yanlış yaptım. Bu sorunun şıkları da değişmiş vaziyette ve sınavda cevap "E" Şıkkıymış. Hangi cümle E hatırlayamadım.
-Başka basit bir dümenle ilgili bişeyler vermiş. Cevap "Steering System"
Umarım faydası dokunur.