1.ZABİT OLARAK İLK SEFER

Blacksoul

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar 3-4 gün içinde 35 binlik bir dökmeciye 1.Zabit olarak katılacağım. Bu ilk 1.Zabitliğim olacak. Birazda heyacan var tabi. :) Değerli tavsiyelerinizi bekliyorum. Sağlıcakla kalın.

Arkadaşlar 3-4 gün içinde 35 binlik bir dökmeciye 1.Zabit olarak katılacağım. Bu ilk 1.Zabitliğim olacak. Birazda heyacan var tabi. :) Değerli tavsiyelerinizi bekliyorum. Sağlıcakla kalın.

Merhaba.. Öncelikle hayırlı olmasını dilerim. Heyecanını tahmin edebiliyorum bence gemide en zor ve en kritik değişim 1. Zabıt değişikliği. Özellikle bu değişim kimyasal tankerde ise çok daha zor. Sizin avantajınız dökmecide olması. Süvari beyde ilk 1. Zabitliginiz olacağını göz önünde bulunduracaktir. Umarım hersey gönlünüzce gelişir. ve bende 1. Zabitligimi aldığımda bu heyecanı burda sizlerle paylaşabilirim. Allah Selamet versin

1. draft mesafelerini iyi ögren.
2. manual draft surveyi bol bol pratik yap. excel hesaplayı ile tutuyor mu kontrol et. hesap hatası olmasın.
3. yukleme programını iyi pratik et, giden arkadasa her detayını sor. ozellikle SF nerden degiştiriliyor ve hesaplanan draft degerleri gozle gozuken mi olucak yoksa calculated mi olucak diye.
4. Grain hesabını yukleme programı ve kitaplardan kontrol et.
5. yedek parcaları tek tek kontrol et.
6. boya storunu kontrol et.
7. koprustu ekipmanlarını kontrol et.

ilk etapda bunlar gemiye kolayca alısmanı saglıyacaktır. sonra zaten gorduklerin bildiklerin ile ortama hemen alısırsın.

Geri