10.1.2013 SEYİR

oceangoin78

Denizci
Denizci
1)F.O.B kurallarına göre gemiyi yönlendiren kimdir?
a) broker
b) yükün alıcısı
c) yükün satıcısı
d) alıcı ile satıcı anlaşarak
e) kim uygunsa

2) sextant resmi verilmiş. değeri okuyunuz yazıyodu(ben 42.5 okudum)

3) radar ekranı vardı ve bir adet hedef, hedefe yakın elips şeklinde bir şekil vardı. ( üzgünüm şıkları tam hatırlamıyorum.

4) 6 mayıs 99 günü 42 38 S UT ye göree GMT nedir?
a) 0957
b) 10 57
c) 13 57
d) 11 57
e) 12 57

5) 3 ocak 2010 da cyro hatası 0 olan pusulada 075 rotasına gitmek için haritada 1.50'(2000) 1' E ise otopilota kaç uygulanmalıdır?( net olmamakla beraber soru bu şakildeydi)
a) 74
b) 75
c) 76
d) 77
e) 78

arkadaşlar yeni olarak hatırladıgım sorular bunlar. diğerleri eskiydi. malesef 5. hakkımda 65 le kaldım.. Rabbim nasip etmedikçe olmuyo demek ki. Bi faydam olursa ne mutlu bana. Allah herkese zihin açıklığı versin.

var var son bi atımlık barut kaldı.. ALLAH ın izniyle şubatta halledecez inşallah... şikayet konusuna gelince , ona vereceğim zamanı ders çalışmaya ayırırım daha hayırlı olur diye düşünüyorum.

kardesım aynısı bızım basımıza geldı ıtıraz ettık 20 gun ıcınde cevap gelıyor arkadasım ıtırazı kabul oldu keske yapsaydın basarılı olurdun

kesınlıkle olmuyor cunku dılekce yazıyorsun ayrıca soruya onlarda bakıyor ve bu soruya seyır sorusu dıyeceklerını sanmıyorum ve olumlu sonuclar gelıyor bı baksana soruya keske yapsaydın ıtıraz :(

valla kardesım sen yınede bır dene sansını goss bı ara ıstersen bakalım sana ne dıyecekler eyer sorunun kac numara oldugunu bılıyorsan yardımcı olabılırler :(

Banada şöyle bir soru geldi daha önce görmemiştim;

GPS ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a)Küresel olarak hizmet vermez
b)Herhangi bir anda 12 GPS uydusundan bilgi alabilir.
c)2 kesişme metodunu kullanır (Ben bunu işaretledim)
d)Her durumda GPS kesin mevki verir
e)Bunu hatırlayamadım :(

1. soru seyir ile alakalı değil daha önce de bu tarz sorulara itiraz edenlere 5 puan eklendi ve galiba sizin de 5 puana ihtiyacınız var kaptanlık sınavı değil ise oyüzden yarın zaman kaybetmeden limana itirazınızı yapınız 5 puan eklemek zorundalar işinizi şansa bırakmayın hem 1 ayınız gitmesin hemde hakkınızı riske atmayın derim ben

arkadaslar bana gelen yeni soru :

arpanın paraketeden aldıgı hız, geminin SOA sından büyük ise asagıdakilerden hangisi dogrudur..
şıkları tam hatırlamıyorum.. radarın relative ve true motion özelliklerini bilmek gerek.

öncelikle herkese hayırlı cumalar.. az önce aklıma gelen bir soruyu paylaşmak istedim...
sabit fener karakteristiği verilmiş düz beyaz ışık sembolü soruluyodu. cevap F

Geri