10.10.2017 Sefakoy Uzakyol 2. Muh. Ana Makine Sorulari

cdfcfgfr23

Küpeşteci
Denizci
arkadaslar selam. sorulari ve kendi verdigim cevaplari yazacagim. sinavdan 80 alarak gectim. yani benim yazdigim cevaplarin bir kismi yanlis olabilir. ona gore sorularin cevaplarini kendiniz de arastirin. herkese basarilar.

1- bir impals turbini ile aksi tesirdeki baska bir turbinin ayni keys icinde bulundugu turbine nedir?
***kombine turbin

2-skavenc yanginina ne ile mudahale etmek uygun olur?
***korbondioksit (siklarda ayrica deniz suyu, tatli su, baca gazi ve kuru toz vardi)

3-valf overlepi pistonun hangi strokunda meydana gelir?
***egzos strokunun sonunda

4-iki zamanli ve 6 silindirli bir makinenin krank kollari arasindaki aci?
***60 derece

5-ana makine ilk start sisteminde asagidaki elemanlardan hangisi bulunmaz?
***tevzi makarasi

6-asiri asinmis liner ve segmanlara sahip bir makinenin egzosunun ne renk olmasini beklersiniz?
***mavimsi (siklarin icinde koyu gri ya da siyah gibi bir sik da vardi arada kaldim fakat mavimsi olani isaretledim)

7-asagidakilerden hangisi gavernorun gorevi degildir?
***yakit basincini ayarlamak

8-brayn valfi ne ise yarar?
***dip blofu yapmaya yarar (yuzey blofu yapmak icin kullanilir da siklarin icindeydi. arada kaldim ama dip blof dedim. dogru mu bilmiyorum)

9-hava recisteri ne ise yarar?
***kazana verilen havanin miktarini ayarlar

10- gec yakit puskurtmesi asagidakilerden hangisine sebep olur?
***dusuk yanma basinci ve yuksek egzos sicakligi

11-sikistirma basincinin dusmesine asagidakilerden hangisi sebep olabilir?
***valflerin acik kalmasi

12-tam yukte calisan bir makinede her cevrimde makineye puskurtulen yakit miktarinin strok hacmine orani?
***20000'de 1

13-iki etkili yuksek guclu ve agir devirli makinelerde ne tur supurme yontemi kullanilir?
***ilmek supurme

14-kroshetli makinelerin yaglama yaglarindan ne kadar zamanda bir test icin numune alinir?
***5-6 ayda bir

15- 13.8 bar makinenin basinci. yuzde 90 verim ile calisiyor. kayiplar ne kadardir?
***1.38 Bar

16-gemi dizel makinelerinde kullanilan sogutma suyunun hidrojen iyon katsayisi.... ph kac olmalidir?
***7 - 8.5

17- dort stroklu makinelerde kullanilan supersarj havasi sogutucularinin borulari hangi tur metallerden yapilir?
***hepsi

18-yuksek devirli dizel makinelerde kontrolsuz yanma veya ani basinc yukselmesi periyodunda, yanma basincinin krank acisi turunden degeri kactir?
***6-8 bar

19-turbinin disariya dogru genislemesini saglayan parcasina ne ad verilir? soruyu tam hatirlamiyorum ama genel olarak sordugu sey buydu.
***kaplin (diger siklar: nozul, hendhol, kayici ayak, hatirlamadigim bir sik daha..)

hatirlayabildiklerim bunlar.. cevaplarin dogrulugunu sizler de kontrol ederseniz iyi olur. tekrardan basarilar.

Geri