arkadaslar selam. sorulari ve kendi verdigim cevaplari yazacagim. sinavdan 80 alarak gectim. yani benim yazdigim cevaplarin bir kismi yanlis olabilir. ona gore sorularin cevaplarini kendiniz de arastirin. herkese basarilar.
1- bir impals turbini ile aksi tesirdeki baska bir turbinin ayni keys icinde bulundugu turbine nedir?
***kombine turbin
2-skavenc yanginina ne ile mudahale etmek uygun olur?
***korbondioksit (siklarda ayrica deniz suyu, tatli su, baca gazi ve kuru toz vardi)
3-valf overlepi pistonun hangi strokunda meydana gelir?
***egzos strokunun sonunda
4-iki zamanli ve 6 silindirli bir makinenin krank kollari arasindaki aci?
***60 derece
5-ana makine ilk start sisteminde asagidaki elemanlardan hangisi bulunmaz?
***tevzi makarasi
6-asiri asinmis liner ve segmanlara sahip bir makinenin egzosunun ne renk olmasini beklersiniz?
***mavimsi (siklarin icinde koyu gri ya da siyah gibi bir sik da vardi arada kaldim fakat mavimsi olani isaretledim)
7-asagidakilerden hangisi gavernorun gorevi degildir?
***yakit basincini ayarlamak
8-brayn valfi ne ise yarar?
***dip blofu yapmaya yarar (yuzey blofu yapmak icin kullanilir da siklarin icindeydi. arada kaldim ama dip blof dedim. dogru mu bilmiyorum)
9-hava recisteri ne ise yarar?
***kazana verilen havanin miktarini ayarlar
10- gec yakit puskurtmesi asagidakilerden hangisine sebep olur?
***dusuk yanma basinci ve yuksek egzos sicakligi
11-sikistirma basincinin dusmesine asagidakilerden hangisi sebep olabilir?
***valflerin acik kalmasi
12-tam yukte calisan bir makinede her cevrimde makineye puskurtulen yakit miktarinin strok hacmine orani?
***20000'de 1
13-iki etkili yuksek guclu ve agir devirli makinelerde ne tur supurme yontemi kullanilir?
***ilmek supurme
14-kroshetli makinelerin yaglama yaglarindan ne kadar zamanda bir test icin numune alinir?
***5-6 ayda bir
15- 13.8 bar makinenin basinci. yuzde 90 verim ile calisiyor. kayiplar ne kadardir?
***1.38 Bar
16-gemi dizel makinelerinde kullanilan sogutma suyunun hidrojen iyon katsayisi.... ph kac olmalidir?
***7 - 8.5
17- dort stroklu makinelerde kullanilan supersarj havasi sogutucularinin borulari hangi tur metallerden yapilir?
***hepsi
18-yuksek devirli dizel makinelerde kontrolsuz yanma veya ani basinc yukselmesi periyodunda, yanma basincinin krank acisi turunden degeri kactir?
***6-8 bar
19-turbinin disariya dogru genislemesini saglayan parcasina ne ad verilir? soruyu tam hatirlamiyorum ama genel olarak sordugu sey buydu.
***kaplin (diger siklar: nozul, hendhol, kayici ayak, hatirlamadigim bir sik daha..)
hatirlayabildiklerim bunlar.. cevaplarin dogrulugunu sizler de kontrol ederseniz iyi olur. tekrardan basarilar.
1- bir impals turbini ile aksi tesirdeki baska bir turbinin ayni keys icinde bulundugu turbine nedir?
***kombine turbin
2-skavenc yanginina ne ile mudahale etmek uygun olur?
***korbondioksit (siklarda ayrica deniz suyu, tatli su, baca gazi ve kuru toz vardi)
3-valf overlepi pistonun hangi strokunda meydana gelir?
***egzos strokunun sonunda
4-iki zamanli ve 6 silindirli bir makinenin krank kollari arasindaki aci?
***60 derece
5-ana makine ilk start sisteminde asagidaki elemanlardan hangisi bulunmaz?
***tevzi makarasi
6-asiri asinmis liner ve segmanlara sahip bir makinenin egzosunun ne renk olmasini beklersiniz?
***mavimsi (siklarin icinde koyu gri ya da siyah gibi bir sik da vardi arada kaldim fakat mavimsi olani isaretledim)
7-asagidakilerden hangisi gavernorun gorevi degildir?
***yakit basincini ayarlamak
8-brayn valfi ne ise yarar?
***dip blofu yapmaya yarar (yuzey blofu yapmak icin kullanilir da siklarin icindeydi. arada kaldim ama dip blof dedim. dogru mu bilmiyorum)
9-hava recisteri ne ise yarar?
***kazana verilen havanin miktarini ayarlar
10- gec yakit puskurtmesi asagidakilerden hangisine sebep olur?
***dusuk yanma basinci ve yuksek egzos sicakligi
11-sikistirma basincinin dusmesine asagidakilerden hangisi sebep olabilir?
***valflerin acik kalmasi
12-tam yukte calisan bir makinede her cevrimde makineye puskurtulen yakit miktarinin strok hacmine orani?
***20000'de 1
13-iki etkili yuksek guclu ve agir devirli makinelerde ne tur supurme yontemi kullanilir?
***ilmek supurme
14-kroshetli makinelerin yaglama yaglarindan ne kadar zamanda bir test icin numune alinir?
***5-6 ayda bir
15- 13.8 bar makinenin basinci. yuzde 90 verim ile calisiyor. kayiplar ne kadardir?
***1.38 Bar
16-gemi dizel makinelerinde kullanilan sogutma suyunun hidrojen iyon katsayisi.... ph kac olmalidir?
***7 - 8.5
17- dort stroklu makinelerde kullanilan supersarj havasi sogutucularinin borulari hangi tur metallerden yapilir?
***hepsi
18-yuksek devirli dizel makinelerde kontrolsuz yanma veya ani basinc yukselmesi periyodunda, yanma basincinin krank acisi turunden degeri kactir?
***6-8 bar
19-turbinin disariya dogru genislemesini saglayan parcasina ne ad verilir? soruyu tam hatirlamiyorum ama genel olarak sordugu sey buydu.
***kaplin (diger siklar: nozul, hendhol, kayici ayak, hatirlamadigim bir sik daha..)
hatirlayabildiklerim bunlar.. cevaplarin dogrulugunu sizler de kontrol ederseniz iyi olur. tekrardan basarilar.