11.03.2014 Çanakkale GOSS Seyir Soruları Vardiya Zabiti

master_kozbey

Küpeşteci
Denizci
Kpt. Sakin Türk ün kitabından çıkan soruları işaretledim. Soru sıra numaraları şunlar:

10, 112, 117, 261 (Ancak soruyu iskele olarak sordular),338, 359, 424, 536 nolu sorular.

Bunların haricinde bir tane fener karakteristik sorusu vardı.
Dalga yüksekliği diyagramı yapılmış ve ok çizilmiş. Bu işaretle neyi buluruz gibsinden bir soru vardı.
Fix mevki elde etmek için kaç kerteriz almak gerekir benzeri bir soru vardı.

daire seyri sorusu, j,p,Q emsali sorusu yoktu.

Daha hatırladıklarım olursa burada paylaşırım.

bugün girdiğim goss istanbul seyir sınavından aklımda kalanlar umarım faydalı olur
1-fenerin coğrafi görünme mesafesi değerler feet olarak verilmiş
2-bir gemi demirde ais cihazı nekadar sıklıkla kendini günceller buna benzer bi soruydu. 3 dk dedim
3-koordinatları lat 44s log 42w olan bir mevkiden kalkarak 125 nm yıldız rotasına seyreden bir geminin varacağı mevkiin enlem ve boylamını sordu
4-05 mayıs ....... enlem boylam verdi güneşin meridyen geçiş zamanını soruyor gmt olarak 2007-2013 kitabının 77 ci sorusu
5-28 mayıs 1999 günü güneşin meridyen geçiş saati noon olarak
6-gelgit sorusu feet olarak sordu
7-a gemisi b gemisini ............... b gemisinin rotasını soruyor
8-sextan resmini vermiş verdiği resimde sextantın kaç derece ölçtüğünü soruyor
9-radarla ilgili bir resim vardı daha doğrusu grafik salladım bu soruyu
10-1 adet meridyen geçiş zamanı sorusu
11-fırtanadan kıçış sorusu vardı 155 yönünden 335 yönüne 180 mil yakınınızda böyle bişeydi tam hatırlamıyorum
12-115w mevkiinde güneşin batışı lmt olarak 16:48:00 zt olarak kaçtır
13-doopler parakete sorusu 67.soru
14-batı kardinal şamandrasını sordu
15-ce compass error 3 45'w ve bölgedeki var:1 30'e ise manyetik pusuladaki dev miktarını sordu
16-0topilotda aşağıdaki kontrol düğmelerinden hangisi akıntı ve rüzgar düşürmesini önlemek için kullanılır --- perm-helm
17-okyanus routing chartlar için aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır 426. soru
18-navtex mesajında m harfli yayınlanan mesaj hangi frekanstan yayınlanır. frekansını soruyor
19-sözel büyük daire sorusu vardı

sınava girecek arkadaşlara başarılar tamamen şans işi ben bugün biraz şanslıydım pek yeni soru ile karşılaşmadım ve sınavı verdim.

Kpt. Sakin Türk ün kitabından çıkan soruları işaretledim. Soru sıra numaraları şunlar:

10, 112, 117, 261 (Ancak soruyu iskele olarak sordular),338, 359, 424, 536 nolu sorular.

Bunların haricinde bir tane fener karakteristik sorusu vardı.
Dalga yüksekliği diyagramı yapılmış ve ok çizilmiş. Bu işaretle neyi buluruz gibsinden bir soru vardı.
Fix mevki elde etmek için kaç kerteriz almak gerekir benzeri bir soru vardı.

daire seyri sorusu, j,p,Q emsali sorusu yoktu.

Daha hatırladıklarım olursa burada paylaşırım.

Yok ondan kalmıştım. bugün 60 aldım geçtim ama daha kazıktı. yine 2014 sakin türk vardiya zabiti kitabından çalıştım. ay meridyen geçişi, san fransisco dan japonya ya gidilecekmiş etd hesaplaması, bir tane haritadan Dover de bir şamandıranın olduğu bölgede zt 11.00 da akıntı yönü ve hızı, yıldız hc hesabı, ay hc hesabı, daire seyri, ıala a da emniyet şamandrası ne renkte olur, bir radar ekranı çıktı burada olan olayı sordular, bunların haricinde hatırladığım 145 rotasına giderek 422 mil yol alan geminin departure si mi neydi onu soruyorlardı. bir akıntı bir rüzgar sorusu çıktı. Allah yardımcınız olsun. Bir önce ki sınava benzer soru çıkmadı. valla şimdi diğer sınava gireceğim ona çalışıyorum, soruları bulup yazamadım kusura bakmayın artık :)

Geri