11/07/2012 GOSS Seyir Sistem Hatası

Kaptan Sakin TÜRK

Kıdemli
Site Yetkilisi
Dekan
Merhabalar,
11 Temmuz 2012 tarihinde seyir sınavına girenlerden hep aynı itirazlar geldiği için değerlendirme gereği duydum.16-17 Net doğrusu olduğu halde 50-55 puanla kalanların acilen soruları belirlemeleri ve tek tek soruları itiraz dilekçelerine yazmaları ve doğru olan cevabı belirtmeleri gerekmektedir.

Eğer var ise aynı durumdan mağdur olan meslektaşlarımız bu konuya yazarsa sistemdeki bir hataya dikkat çekelim.

Bilgisayar aracılığı ile yapılan sınavlar her zaman hataya açıktır.
Tek sorumlu Sistemi hazırlayanlar ve soruları hazırlayanlar olacağından doğru cevaptan emin olunca sistem sorumluları hatayı kabul etmeyecektir ama savunulacak bir sınav sistemi değildir.
Tek faydası hızlı sınav süresi ve sonuç süresidir.

Ayda bir yapılacak yazılı yeterlilik sınavları bu açığı çok iyi bir şekilde kapatacaktır.
Umarım bu konu diğer konular gibi gözardı edilmez.

Aynen kardeşim sana bu konuda katılıyorum o tarihin mağdurlarından biride benim..ve sınav sisteminde kesinlikle ehliyetler arasında bir fark gözetilerek sorulmuyor sorular yani demek istediğim u.yol vrd zbt - vrd zbt - u yol 1.zabit - 1 zabit sınavlarında aynı sorular çıkıyormuş ve bu soruları bilgisayar karma bir şekilde gireceğiniz sınavda önümüze sunuyor bu tamamen işimizin şansa kaldığını ve adaletsiz bir sistemin karşımızda geleceğimizi etkilediğini görüyoruz.. diğer arkadaşlarımızında katıldığı ve burda bize aktardığı sorular incelendiğinde ortada büyük uçurumlar olduğunu görebiliriz bu sisteme karşı olduğumu ve bu adaletsizliğn ortadan kaldırılması gerektiğini ve ayrıca kesin kaynaklara dayanmayan soruların karşımıza çıkarak bizim kaderimizle nasıl oynadığını görüyoruz.. Bundan sonra sınava giren ve net doğrularından emin olan arkadaşların 21.5 tl masrafa girip.. kaldıkları ders'e kesinlikle itiraz etmelerini tavsiye ediyorum... bu rezillik artık bir son bulsun !

bende iki gündür şok içerisindeyim cevaplarımdan eminim ama 55 ile kalmışım

abi bide soruları yazın diyorsun belki iyi düşünsem aklıma gelir belki de aklım gitti benim 2 gündür uyuyamıyorum bildiğim tekşey zaten ilk on soruya gözüm kapalı cevap verdim kesin emindim yani forumda olan sorulardı soruları belirtmeden itiraz dilekçesi yazsam işe yararmı acaba?

arkadaşlar sorular aklınızdaysa paylaşın lütfen

8)Güneşin almanaktan saptanan yarıçapı 16',0 dir. Sextant ile yapılan ölçümde artı yay tarafından ölçülen değer 31',8 asli yay kısmından ölçülen değer 32',2 dir. IC değeri nedir?

benim hatırladığım bi bu soru vardı

8.Geminizin rotası 040o ve hızı 16 knot tur. Bir hedeften alınan radar kerterizleri aşağıdaki gibidir:

Zaman Kerteriz Mesafe
----------- ----------- ----------
1100 080o 7 mil
1102 080o 6 mil

.Geminizin rota değiştirme süresi 4 dakikadır. CPA (EYN) mesafesini kaptan 1.5 mil olarak emretmiştir. Kaptan kaçınma maksadı ile saat 1104 te dönüş için komut vereceğini söylemiştir. Buna göre geminizin yeni rotasını ve yeni rotada TCPA (AYNZ) I hesaplayınız.

A) 083° 11:17
B) 004° 11:15
C) 090° 11:13***
D) 104° 11:09
E) 098° 11:12

bitanesi buydu ya birşey soracağım benim soruları görmek gibi hukuksal bir hakkım varmı acaba

baktığım kadarı ile sorularda değil şıklarda hatalar var koydukları şıklar arasında doğru cevap yok bu durumda acaba soruyumu iptal ederler yada sınavın geçersiz olma gibi bir ihtimali varmı lütfen hukuktan anlayan biri cevap versin

3.A gemisinin rotası 135° olup, B gemisi SANCAK 35° de kerteriz edilmiştir. B gemisinin hakiki kerterizi nedir?
a) 170° xxx
b) 100°
c) 135°
d) 035°
e) Hiçbiri
biri buydu

4) Atlantik Okyanusu’nda 156° rotasına seyrederken karşılaştığınız; cayro pusula hatası 0° olan bir gemi ile yapmış olduğunuz pusula kontrolunda, siz gemiyi 356° de kerteriz ettiniz. Diğer gemi sizi 179° de kerteriz ettiğini bildirdiğine göre cayro pusula hatanız nedir?
a) 13°W
b) 13°E
c) 3°E
d) 3°W
e) 0°

yapılan itirazları dikkate almıyor bu komisyon çünkü hersey o kadar otomatikleşmişki açıyor sistemi kabul edilmedi diyor bi kaç arkadasım da bu konudan şikayetçi ama yapacak birsey yok sanırım...zaten bu sistem komple yanlışlıklar sistemi ...yeni eski soru sayı adedi yada sayısal sözel soru adedi adaletli değil bence eskiye dönülsn 2-3 ayda bi sınav yapılsın ve sınav yazılı çoktan seçmeli olsun...bu gibi hatalarda komple ortadan kalksın...

evet benim itirazımada yanıt geldi çok değerli ve kusursuz olan sistemlerinde ve çok değerli kamyocuların hazırlayıp önümüze sunduğu sorularda herhangi bir hataya rastlanmamış :) topunun allah belasını versin şu işi bu kadar sıkıntılı hale getirip bizim üzerimizden ekmek yiyenlerin top yekün allah belasını versin gün yüzü görmesinler....

bende 10 temmuzda seyir ve stabilite sınavlarına girdim fakat her ikisinden de 1 soruyla kaldım. Sınavlarda bence 1 soruyla kalmak çok adaletsiz keşke soru sayısı 25 olup geçme notu biraz aşağı çekilse.

Geri