1.Radar Görüntüsü verilmiş çift halka bu 2 halkanın arasında üçgen içine alınmış bir hedef var bu görüntüdeki durumu soruyor.
2. aşağıdakilerden hangisi navtex mesajı değildir
cvp:inmarsat mesajı
3.5 mayıs 99 günü ayın üst meridyenden geçiş zamanı ?
4.Aşağıdakilerden hangisi bir parakete türü değildir?
cvp:havalı parakete
5.Haritadaki PA sembolü ne anlama gelmektedir?
cvp:yaklaşık mevki
6. 023E - 016W boylamı arasındaki zamanı farkı nedir? ( boylam değerleri sorudakiyle aynı değil hatırlayamadım )
7.220ye giden A gemisi B gemisini 170de kerteriz ediyor B gemiside A gemisini 60 derecede kerteriz ediyor B gemisinin rotasını sormuş.
8.Rotası 70 hızı 16 knots A gemisi ile rotası 350 hız 12 knot olan B gemisinin temas noktası nedir tarzı bir soru vardı
9.6 mayıs 99 günü güneşin GHA ve Dec değerleri nedir ?
10.haritalarda içi siyah renkte boyanmış şamandıranın rengi nedir?
cvp:sarı
11.aşağıdakilerden hangisi otopilotun rotadan kaçmaları önlemek içindir?
cvp:rudder
12.bristol limanı ile ilgili gelgit sorusu vardı tam hatırlayamıyorum.
13.1992de haritada Variation değeri 3.45' verilmiş yıllık 5' artma vermiş 2010 daki V değerini soruyor.
Hatırlayabildiklerim bunlar sorulardaki değerler sınavdakiyle birebir aynı değildir sorular hakkında fikriniz olsun diye paylaşıyorum.. bu tarz sorular vardı..
2. aşağıdakilerden hangisi navtex mesajı değildir
cvp:inmarsat mesajı
3.5 mayıs 99 günü ayın üst meridyenden geçiş zamanı ?
4.Aşağıdakilerden hangisi bir parakete türü değildir?
cvp:havalı parakete
5.Haritadaki PA sembolü ne anlama gelmektedir?
cvp:yaklaşık mevki
6. 023E - 016W boylamı arasındaki zamanı farkı nedir? ( boylam değerleri sorudakiyle aynı değil hatırlayamadım )
7.220ye giden A gemisi B gemisini 170de kerteriz ediyor B gemiside A gemisini 60 derecede kerteriz ediyor B gemisinin rotasını sormuş.
8.Rotası 70 hızı 16 knots A gemisi ile rotası 350 hız 12 knot olan B gemisinin temas noktası nedir tarzı bir soru vardı
9.6 mayıs 99 günü güneşin GHA ve Dec değerleri nedir ?
10.haritalarda içi siyah renkte boyanmış şamandıranın rengi nedir?
cvp:sarı
11.aşağıdakilerden hangisi otopilotun rotadan kaçmaları önlemek içindir?
cvp:rudder
12.bristol limanı ile ilgili gelgit sorusu vardı tam hatırlayamıyorum.
13.1992de haritada Variation değeri 3.45' verilmiş yıllık 5' artma vermiş 2010 daki V değerini soruyor.
Hatırlayabildiklerim bunlar sorulardaki değerler sınavdakiyle birebir aynı değildir sorular hakkında fikriniz olsun diye paylaşıyorum.. bu tarz sorular vardı..