11.07.2012 Kocaeli Seyir Soruları

Kpt Emrah Aydın

Denizci
Denizci
1.Radar Görüntüsü verilmiş çift halka bu 2 halkanın arasında üçgen içine alınmış bir hedef var bu görüntüdeki durumu soruyor.

2. aşağıdakilerden hangisi navtex mesajı değildir
cvp:inmarsat mesajı

3.5 mayıs 99 günü ayın üst meridyenden geçiş zamanı ?

4.Aşağıdakilerden hangisi bir parakete türü değildir?
cvp:havalı parakete

5.Haritadaki PA sembolü ne anlama gelmektedir?
cvp:yaklaşık mevki

6. 023E - 016W boylamı arasındaki zamanı farkı nedir? ( boylam değerleri sorudakiyle aynı değil hatırlayamadım )

7.220ye giden A gemisi B gemisini 170de kerteriz ediyor B gemiside A gemisini 60 derecede kerteriz ediyor B gemisinin rotasını sormuş.

8.Rotası 70 hızı 16 knots A gemisi ile rotası 350 hız 12 knot olan B gemisinin temas noktası nedir tarzı bir soru vardı

9.6 mayıs 99 günü güneşin GHA ve Dec değerleri nedir ?

10.haritalarda içi siyah renkte boyanmış şamandıranın rengi nedir?
cvp:sarı

11.aşağıdakilerden hangisi otopilotun rotadan kaçmaları önlemek içindir?
cvp:rudder

12.bristol limanı ile ilgili gelgit sorusu vardı tam hatırlayamıyorum.

13.1992de haritada Variation değeri 3.45' verilmiş yıllık 5' artma vermiş 2010 daki V değerini soruyor.

Hatırlayabildiklerim bunlar sorulardaki değerler sınavdakiyle birebir aynı değildir sorular hakkında fikriniz olsun diye paylaşıyorum.. bu tarz sorular vardı..

++++

10.haritalarda içi siyah renkte boyanmış şamandıranın rengi nedir?
cvp:sarı

++++

bu sorunun cevabı YESİL.

O soru yanlış bir soru;
İçi siyah renkte boyanmış bir şamandıra, beyaz da olabilir, sarı da olabilir, kırmızı da olabilir.
Non-IALA şamandıralar özellikle.

Örneğin bir bağlama şamandırası; siyah ve beyazdır.
Pillar şamandıralar ve konik şamandıralar da buna örnek gösterilebilir.
Chart 5011'den ve 1 Nolu haritadan kontrol edilebilir.

Ayrıca Yeşil ve Kırmızı kanal tercih şamandıraları haritada kendi renkleriyle gösterilir.

bu soru kimi kaynakta sarı kimi kaynakta yeşil olarak geçiyor bende cevap olarak yeşil yazmıştım yanlışta olabilir doğruda.. isyan ettirdi bu tarz kesin cevabı olmayan net bir kaynakta cevabı olmayan sorular..

Haritada içi siyah dolu şamandıra rengi siyah veya yeşildir. Dediğiniz gibi net cevabı olmayan saçma sapan sorular sorulmuş. Başarılar.Slr

Selamlar 8. sorunun nasıl çözüldüğünü yazabilirmisiniz?

1. sorunun cevabı Arpa radar da koruma çemberinin içine girmiş hedef değil mi?
Yanlış ise doğrusunu yazarmısınız?

amerika da kullanılan şamandıralama sistemi ıala sistem b ile benzerlik gösterip bazı noktaları farklıdır.amerika daki şamandıralama sisteminde lateral şamandıraları yeşil yada siyah olarak gösterebiliyorlar...bu nedenle haritalarda siyah ile gösterilen şamandıralar aslında yeşildir. Ayrıca iala a sisteminin uygulanmadığı ülke kore,japonya,filipinler ve amerika kıtasıdır...yani amerika nın iala sistem b yi kullanması görecelidir.

Geri