12.07.2012 Ortaköy Vardiya

• Konuyu açan Konuyu açan captainconqueror
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
C

captainconqueror

Misafir
bugün girdiğim sınavda 80le geçtim.eski sorularla beraber 7-8 tane yeni soru vardı.
hatırladıklarımı yazayım.

1.dün forumda sormuştum şansa bugün geldi.tartışmalı bi soru.

-gozculuk hangisinde uygulanmaz

A. Trafik yogunlugunda
B gun dogumundan batisina kadarXXXX
C gun batisindan. Dogusuna kadar
D seyir halinde
E demirdeyken

2-bir gemiyle pruva pruvaya geldiğimiz nasıl anlaşılır

-yedek çeken geminin 2 adet silyon fenerini ve yedeklenen geminin silyon fenerini pruvanda görürsen

-karşı geminin her iki borda fenerini tam pruvanda görürsen gibi 2 şık arasında kaldım.2.şıkkı işaretledim,

3-DÇÖT kural 2-b den bi soru geldi.

yeni sorular genelde yoruma dayalı.ayrıca sınava girmeden önce DÇÖT mutlaka en az 2 kere okuyun.kazaya kurban gitmeyin.

2.soruda yedeklenen geminin silyon feneri olmaz
Alıntıdır.
(e) (Değişik bent: 20/09/1984 - 84/8541 K.) Bu Kuralın (g) paragrafında belirtilenin dışında yedeklenen bir tekne ya da cisim:

(i) Borda fenerlerini;

(ii) Bir pupa fenerini;

(iii) Yedek boyunun 200 metreden fazla olması halinde, en iyi görülebilecek yerinde bir eşkenar dörtgen şekli gösterecektir.

(f) Sayıları belirsiz tekneler: Bir grup halinde, bordada yedeklendiği veya itildiği zaman tek bir tekne gibi fener göstereceklerdir.

(i) Birleşik bir birimin parçası olmadığı zaman ileri itilerek, yürütülen bir tekne başucunda borda fenerlerini gösterecektir.

(ii) Diğer bir teknenin bordasında yedeklenen bir tekne pupa fenerini ve başucunda borda fenerlerini gösterecektir.

Geri