12.11.2012 Kocaeli Goss Seyir Sınavı

sistram

Küpeşteci
Denizci
mrhb arkadaşlar girdiğim seyir sınavından aklımda kalanları paylaşmak istemiştim.

1) 100 metre kaç kulaçtır.
1kulaç = 183 cm buradan hesaplayabilirsiniz.

2)transducer ne işe yarar
cvp elektrik enerjisini manyetik dalgaya, manyetik dalgayı elektrik enerjisine çevirir (hatırlayabildiğim kadarıyla bunun gibi birşeydi)

3)np 401 kullanarak vertex noktası mesafesini sordu (yapamadım)

4) şeklini vermiş ne şamandırası olduğunu soruyor.
cvp emniyetli su şamandırası

5) gemimiz 10 knot hızl 270 rotasına giderken saat 1200 de 10 milde radar ekranında bir hedef tespit edildi. 1212de aynı hedefin kerterizi değişmemiş mesafesi 8 mildir. hedefin hızı nedir.
hedef hareketsizdir.

6) güneşin 6 mayıs 1999 günü saat 12 45 38 (gibi saat vardı tam hatırlamıyorum) gha ve dec değerlerini soruyor gmt olarak.
malesef cevabı hatırlayamıyorum.

7) güneşten yapılan gözlem sonucu, gözlemsel başucu mesafesi Zxo 44 25, hesabi başucu mesafesi Zxc 44 30 olduğuna göre intersept nedir
cvp 5 mil yakın

8) otopilotta rota değişiminde gemi pruvasının savrulmasını önlemek hangi ayar tuşuyla ayarlarız.
cvp count-rudder

9)36 20n-040 20e mevkii ile 36 20n 044 40e mevkii arasaındaki mesafe kaç mildir.

cvp distance= dlong x coslat formülünü kullanarak 209 mil.

10) Ayın alt kenarından alınan Sext. Alt. 32 20, ıc -2 ve göz yüksekliği 8m olduğuna göre düzeltilmiş yükseklik Ho nedir (HP 54,4)

cvp Ho 33 12,1

11) radyo dalgalarıyla mevkii bulmaya yarayan istasyonların haritada ne ile gösterilir?

cvp DF

12)tam hatırlamıyorum ama arpa ne zaman takip edilen hedef için alarm verir.

cevapları tam hatırlamıyorum. eyn'den az kaldığı gibi bir şeydi.

13) hatalı cayro ve yanlış devreye alınmış ripiterden alınan kerteriz verilmiş hakiki kerteriz soruyor. (eski sorularda var)

cvp 269

malesef hatırlayabildiklerim bunlar arkadaşlar. ben 75 aldım ve geçtim. girecek arkadaşlara başarılar dilerim.

Geri