12 Aylık Stajda Hangi Durumlar Hizmetten Sayılmaz.

ibrahimyalcin

Küpeşteci
Denizci
12 aylık açık deniz stajında hangi durumlar hizmetin sayılmasına engel olur ? Hizmeti hesaplatırken hangi durumları hizmete katmazlar? 12 ayımı tamamladım ama hangi durumları saymadıkları nı bilmediğim için inmeye çekiniyorum

45 günden fazla Türk tersanelerinde yada demir sahalarında kaldı isen 45 günlük kısmı sayılıyor fazlası sayılmıyor. Bunun dışında gemi Türkiye uğraklı ise Türk limanlarında kaldığın süreler sayılmıyor. Sigorta giriş-çıkışlarında geç başlatma erken bitirme gibi durumlar söz konusu ise sgk dökümü baz alınıyor. Gemi yabancı bayraklı ise pasaport giriş-çıkışları baz alınıyor.

Kişisel fikrim, kimi liman başkanlığı ince eleyip sık dokurken kimi liman başkanlığı kabul ediyor. Bu keyfilikte olan deniz emekçisine oluyor.

Benim 1 ay eksik çıkmıştı, gemi kiradan düştüğü için ülkeye giris yapıp demire çıkmıştık. bu süre sayılmamıstı ama burda yapabileceği en iyi şey, ülkeye uğradığınızda Teblig tebellüg verirsin ve pasaportuna giriş yaptı basmazlar.

ayrıyetten 12 ay dolduğu gibi gemiden inme, 15 20 gün fazladan çalışmak gerek ne olur ne olmaz diye.

Geri