Merhabalar, dun girdigim sınavdan aklımda kalan soruları asagıda bulabilirisiniz. Yeni yada benim gormedigim iki soru vardı gerisi eski yada guncellenen sorulardandı. Yanlıs hatırlamıyorsam 15 tane sayısal soru geldi, zamanı zor yetiştirdim.
Yeni yada gormedigim 2 soru:
- Uzun bir metinle amerikadan kalkıp, Japonyada olmak istenilen zaman verilmis. Mevkiler ve buyuk daire mesafesi ile beraber. Istenilen zamanda Japonyada olabilmek icin Amerikadan kalkılması gereken zaman ZT olarak soruluyor.
Bana once karısık gelse de sonradan anladım ki sadece zaman sorusuymus.
- Elipse benzer bir sekil icinde, 50 derecelik acıyla yapılmıs bir rota degisimi gibi bir cisim vardı. Sanırım pilotlama gibi bir cizimdi. Ne olduguyla yada ne sorduguyla ilgili bir fikrim yok.
Diger sorular soyleydi:
- Emniyet samandirasinı tarif edip adını sormus
- Bati kardinal samandırasını tarif etmis, neresinden gecersin demis
- Verilen tarihte race limanındaki akıntı ve yonu
- Mars'ın Ho sunu hesaplayıp, verilen Hc'ye gore intersept hesaplama
- PD'nin anlamını sormus
- Ses dalgasıyla cizim yapan aleti sormus
- Bir mevki vermis, 270 e 540 mil giden geminin varacagı mevkiyi sormus
- Ruzgar pilotlama
- Birbirine yakın gecen ekoların radar da yaptıgı hatay sormus. Radar toch gibi birseydi.
- Yildiz Ho bulma
- Kalkıs rota acısı ve vertex koordinatlarını verip, vertexden sonraki ilk ara noktanın koordinatlarını sordugu soru
- Bir mevki vermis, rota ve hız vermis, Cayro hatasını soruyor
- Sivil alaca karanlık zamanı hesaplama
Hatırlayabildiklerim bunlar, herkese kolay gelsin.
Yeni yada gormedigim 2 soru:
- Uzun bir metinle amerikadan kalkıp, Japonyada olmak istenilen zaman verilmis. Mevkiler ve buyuk daire mesafesi ile beraber. Istenilen zamanda Japonyada olabilmek icin Amerikadan kalkılması gereken zaman ZT olarak soruluyor.
Bana once karısık gelse de sonradan anladım ki sadece zaman sorusuymus.
- Elipse benzer bir sekil icinde, 50 derecelik acıyla yapılmıs bir rota degisimi gibi bir cisim vardı. Sanırım pilotlama gibi bir cizimdi. Ne olduguyla yada ne sorduguyla ilgili bir fikrim yok.
Diger sorular soyleydi:
- Emniyet samandirasinı tarif edip adını sormus
- Bati kardinal samandırasını tarif etmis, neresinden gecersin demis
- Verilen tarihte race limanındaki akıntı ve yonu
- Mars'ın Ho sunu hesaplayıp, verilen Hc'ye gore intersept hesaplama
- PD'nin anlamını sormus
- Ses dalgasıyla cizim yapan aleti sormus
- Bir mevki vermis, 270 e 540 mil giden geminin varacagı mevkiyi sormus
- Ruzgar pilotlama
- Birbirine yakın gecen ekoların radar da yaptıgı hatay sormus. Radar toch gibi birseydi.
- Yildiz Ho bulma
- Kalkıs rota acısı ve vertex koordinatlarını verip, vertexden sonraki ilk ara noktanın koordinatlarını sordugu soru
- Bir mevki vermis, rota ve hız vermis, Cayro hatasını soruyor
- Sivil alaca karanlık zamanı hesaplama
Hatırlayabildiklerim bunlar, herkese kolay gelsin.