14.03.2016 Uzakyol Kaptan Seyir Sinavi Sorulari....

serkantuncer

Küpeşteci
Denizci
Herkese selamlar. 13.04.2016 tarihinde Ç.kale'de girdiğim Uzakyol Kaptan Seyir sınavında çıkan ve aklımda kalan sorular şöyle.. 16 tane hatırlayabildim Herkese şimdiden başarılar..

1- Haritada 208 transitinde olan kule ile fenerin kerterizi, cayro ripiterinden 205 derece ölçüldüğüne göre cayro hatası kaç derecedir.

2- Ege denizinde lodostan 50 mil ile esen rüzgarın oluşturduğu akıntı yönü-sürati nedir?

3- 4 Mayıs 1999 günü Mars'ın GHA ve Dec. nedir?

4- Spica yıldızı Sex alt,tude IC correction ve yükseklik verilmiş. düzeltilmiş Sex. altitude.

5- 10 nisan günü xx-xx S - XX xx E (rakamları hatırlamıyorum)045 rotasına 10knts ile seyrediyorsunuz. bulunduğunuz bölgede ZT 02:15:00 Istanbulda şirketinizle görüşebilmek için Istanbul'da saat ZT kaç olmalı? (tam halini hatırlamıyorum kısacası zaman sorusu)

6- Kalkış Noktası 51N 065W - varış noktası 61N 005W olan bir büyük daire seyri için kalkış rota açısı ve mesafe nedir?

7- 320 rotasına 400millik dep oluşturan bir gemi ne kadar yol almıştır?

8- Aşağıdaki fenerlerin hangisi tepeleksiz olabilir?

9- Trafik seperasyon düzeni içinde tercihli rotayı gösteren işret aşağıdakilerden hangisidir?

10- Geminizin rotası 040 ve süratiniz 16 knt tır

zaman kerteriz mesafe
1100 080 7mil
1102 080 6mil

Geminizin rota değiştirme süresi 4 dakikadır. CPA mesafesini kaptan 15 mil olarak emretmştir. Kaptan kaçınma maksadı ile saat 11.04 te dönüş için komut vereceğini söylemiştir. buna göre geminizin yeni rotasını ve TCPA yı hesaplayınız.

11- Ses bulunduğu ortama göre yayılma hızı gösterir, sesin yayılma hızını büyükten küçüğe sıralayınız.

12- Cayro pusula ve otopilot verilerini kayıt edecek olan vdr bu verileri hangi aralık ile kaydetmelidir.

13- oto pilot bir yöne döndükten sonra karşılayacak açıyı ayarlayan kontrol nedir?

14- Aşağıdakilerden hangisi bir ARPA radarın doğru çalışabilmesi için gerekli bilgilerdendir.

15- Navtexte mesajın %kaç hata ile alındığını gösteren kısaltma nedir?

16- Med cezir sorusu, 24 saat 50 dk lık ay günü içerisinde ikide defa alçak iki defa yüksek su hadisesinin meydana geldiği özellikle atlantik oky kıyılarında görünen med cezir tipi nedir?

Geri