14.04.2014 Iskenderun Seyir Sınavı

• Konuyu açan Konuyu açan ESFC
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

ESFC

Küpeşteci
Denizci
14.04.2014/14:00 Oturumunda seyir sınavı tarafıma çıkan sorular;

1-) TRANSDUCER NEDİR?
-Manyetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren alettir olan şıkkı işaretledim sanırım doğru olan şık bu.

2-)A noktasından hareketle 320 rotasına 360 nm yol katettiniz. deparçır nedir?

- sinC = distance/dep formülünden çıkan sonuç

3-) Vardiya zabiti olarak bulunduğunuz bir gemide 25W - 15W boylamları arasında 440 NM yol katettiniz. Bu durumda hangi enlem üzerinde seyir yapmışsınızdır?

-Bir enlem seyri sorusu olup; Distance= dlong x coslat formülünden çıkan sonuç

4-) Bir oto-pilotun çalışmasında dizayn uygunluğunu anlamak için hangisi yapılmalıdır?

a- Denizdeyken sürekli devrede tutularak
b- Limandayken çalıştırılarak
c- Devreye giriş-çıkış süresine bakılarak
d- NFU özelliği devreden çıkartılarak
e- Hatırlamıyorum ama saçma bi şıktı.

**NFU tatbik edilen rotayı kompütere bildiren fonksiyon olduğundan bana en mantıklı cevap bu gibi geldi ve d şıkkını işaretledim. ilk defa gördüğüm bir soruydu.

5-) 36 42' N - 045 E Mevkiinde , ortalama güneşin GHA değeri 30 derecedir. Bu mevkiide ZT nedir?

*** İlgili almanak sayfası verilmediğinden veya tarih belirtilmediğinden veya ortalama güneşin hangi boylam üzerinde( Greenwich ) bulunduğu belirtilmediğinden eksik bilgiden dolayı bu soruya itiraz ettim.

6-) Ay'ın GHA ve Dec değeri sorusu çıktı( tarihler farklıydı dikkat!!)

7-) 2013 Soru bankasındaki 179. sorunun "A" şıkkındaki ışık karakteri nedir diye soruldu?

AKLIMA GELDİKÇE YAZARIM ARKADAŞLAR. 3,4 Tane daha yeni soru vardı. ben 1 soruyla kaldım. Yukarıdaki 5. sorumun itirazı kabul edilirse geçerim.
HERKESE BAŞARILAR SORUNSUZ SINAVLAR:)

5-) 36 42' N - 045 E Mevkiinde , ortalama güneşin GHA değeri 30 derecedir. Bu mevkiide ZT nedir?

ortalama güneş için gha=360-longe
>> 360-30=330
>> zamana çevir (330derece) 22h00m bu LMT zamanı,
>> 045E mevkiinde yani orta boylamda olduğu için (15'in katları) LMT=ZT dır.
yanlışım varsa düzeltiniz..

Geri