1-Ecdıs performans standartlarına göre uygunluğu test edilmemiş tüm sistemler genel olarak ne olarak adlandırılır ?
A)ECDIS b)ECS c)RASTER CHART d)ENC e)RCS Ecs yaptım
2-Fenerlerin yatay olarak görünüşünü hangisini tanımlar ?
A)fenerin periyodu b)fenerin sektörü Fenerin sektörü yaptım
3-Türk boğazlarında görülen akıntı hangisidir ?
A)okyanus akıntısı b)gel-git akıntısı c)yoğunluk farkı alıntısı d) rüzgar akıntısı rüzgar alıntısı yaptım
4- 33 48 n 37 64 e mevkiinden 270 rotasına 540 mil seyir sonucunda varış mevkii koordinatları ? (Boylamı hatırlıyorum enlem yanlış olabilir )
5-cayroda aşırı set headıng salınımı oluştuğunda ne yapılmalıdır?
A)counter Rudder azaltılmalı b)yawing arttırılmalı c)Rudder arttırılmalı gibi şıklar vardı tam hatırlıyamadım.
Son sınavım olan seyirden 85 alıp sınavlarımı tamamladım . Zaman ayırıp paylaşım yapan herkese teşekkür ederim.
A)ECDIS b)ECS c)RASTER CHART d)ENC e)RCS Ecs yaptım
2-Fenerlerin yatay olarak görünüşünü hangisini tanımlar ?
A)fenerin periyodu b)fenerin sektörü Fenerin sektörü yaptım
3-Türk boğazlarında görülen akıntı hangisidir ?
A)okyanus akıntısı b)gel-git akıntısı c)yoğunluk farkı alıntısı d) rüzgar akıntısı rüzgar alıntısı yaptım
4- 33 48 n 37 64 e mevkiinden 270 rotasına 540 mil seyir sonucunda varış mevkii koordinatları ? (Boylamı hatırlıyorum enlem yanlış olabilir )
5-cayroda aşırı set headıng salınımı oluştuğunda ne yapılmalıdır?
A)counter Rudder azaltılmalı b)yawing arttırılmalı c)Rudder arttırılmalı gibi şıklar vardı tam hatırlıyamadım.
Son sınavım olan seyirden 85 alıp sınavlarımı tamamladım . Zaman ayırıp paylaşım yapan herkese teşekkür ederim.