1-manevra sahasına sahip bir gemide vardiya zabiti çatışmadan kaçınmak için hangisini yapmalıdır
* rota değiştirmelidir
*emniyetli hıza düşülmelidir
*hız arttırılmalıdır
*yol kesilmelidir
* hatırlayamadım
2-resimdeki fenerlere sahip geminin durumu nedir( resim yandan veriliyor ve resimde pruvasnda 2 adet beyaz bunlara ilaveten teknenin sancak borda feneri ile yedekteki teknenin sancak borda feneri var)
*yedek boyu ve tekne boyu 50mt den kısa yedekleme
*yedek boyu 200mt den fazla tekne boyu 50mt kısa
*50mt den kısa yedekleme yapan romorkör
*seyir halindeki gemi
3-demirdeki bir gemi siste verdiği seda işaretlerine ek olarak manevrası size doğru tehlike vermekte olan bir gemiye ilaveten hangi seda işaretini verir
*1 uzun 1 kısa 1uzun
*1 kısa 1 uzun 1 kısa
*5kısa
*1 uzun 2 kısa gibi birşey
*ilaveten seda vermez
4-demirdeki bir gemi gündüz siste manevrası tehlike yaratan bir gemiye yerini belli etmek için kampana ve/veya gong ile verdiği seda işaretlerine ilave olarak hangi seda işaretini verir
*1 uzun 2 kısa
*2 uzun bir kısa
*1 uzun 1 kısa 1 uzun
*1kısa 1 uzun 1 kısa
*5 kısa (yanlış hatırlamıyor isem )
5-radar yeterliliğine sahip bir gemi emniyetli hız hesaplarken hangilerine dikkat etmelidir
1-denizin hali 2-radarın verimliliği 3-radardaki teknelerin miktarı 4-geminin hızı
a-1,2,3,4
b-1,2,3
c-3,4
d-4
soru bankası no: 74,85,147,174,213,215
ayrıca trol yapmakta ve ağlarını atmakta olan teknenin seyir fenerleri sorusu,
su altı çalışması yapmaktan olan teknenin seyir fenerli sorusu,
hangisi kuvvetle yürütülen gemi değildir sorusu ( cvp yelken ile seyir yapan yelkenli )
hatırladıklarım şimdilik bunlar ben geçtim gireceklere başarılar
* rota değiştirmelidir
*emniyetli hıza düşülmelidir
*hız arttırılmalıdır
*yol kesilmelidir
* hatırlayamadım
2-resimdeki fenerlere sahip geminin durumu nedir( resim yandan veriliyor ve resimde pruvasnda 2 adet beyaz bunlara ilaveten teknenin sancak borda feneri ile yedekteki teknenin sancak borda feneri var)
*yedek boyu ve tekne boyu 50mt den kısa yedekleme
*yedek boyu 200mt den fazla tekne boyu 50mt kısa
*50mt den kısa yedekleme yapan romorkör
*seyir halindeki gemi
3-demirdeki bir gemi siste verdiği seda işaretlerine ek olarak manevrası size doğru tehlike vermekte olan bir gemiye ilaveten hangi seda işaretini verir
*1 uzun 1 kısa 1uzun
*1 kısa 1 uzun 1 kısa
*5kısa
*1 uzun 2 kısa gibi birşey
*ilaveten seda vermez
4-demirdeki bir gemi gündüz siste manevrası tehlike yaratan bir gemiye yerini belli etmek için kampana ve/veya gong ile verdiği seda işaretlerine ilave olarak hangi seda işaretini verir
*1 uzun 2 kısa
*2 uzun bir kısa
*1 uzun 1 kısa 1 uzun
*1kısa 1 uzun 1 kısa
*5 kısa (yanlış hatırlamıyor isem )
5-radar yeterliliğine sahip bir gemi emniyetli hız hesaplarken hangilerine dikkat etmelidir
1-denizin hali 2-radarın verimliliği 3-radardaki teknelerin miktarı 4-geminin hızı
a-1,2,3,4
b-1,2,3
c-3,4
d-4
soru bankası no: 74,85,147,174,213,215
ayrıca trol yapmakta ve ağlarını atmakta olan teknenin seyir fenerleri sorusu,
su altı çalışması yapmaktan olan teknenin seyir fenerli sorusu,
hangisi kuvvetle yürütülen gemi değildir sorusu ( cvp yelken ile seyir yapan yelkenli )
hatırladıklarım şimdilik bunlar ben geçtim gireceklere başarılar