17.03.2014 - Kocaeli Goss Seyir Soruları

ahmetzekizor

Denizci
Denizci
Arkadaşlar Goss Seyir bölümünde paylaşımda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, aklımda kalan sorular aşağıdaki gibi ,

Seyir soru bankası
11. Soru Navtex in Yaptığı otomatik işlev
70. Soru Okyanus Geçiş rotaları
167. Soru Fakat boylam değeri FARKLI
180. Soru Vertex noktası ile alakalı olan

203. Soru Fakat bi değişiklik söz konusu bi tuhaflık var 2010 a göre bu sorunun cevabı kitapta 0414 olarak bunu ezber yapmıştım haliyle şıkta yoktu şıkların içinde 0314 vardı ben onu işaretledim doğrumu bilmiyorum.

260. Soru Kayalık ile ilgilik olan (şekil)
387. Soru oto pilot un rotadan kaçma duyarlılığı
404. Soru lateral system b tercihli kanal

Yeni Tarz olarak çıkan Sorular,

Akustik parakete diyordu Water Track moduna geçmek için hangi derinliği baz alır diyordu. şıklarda 200 metre / 50 metre / diğer şıklarda 200 m üstünde olucak şekildeydi ben 200 olarak işaretledim.

hangi gemi ais cihazını bulundurmak zorunda değildir diyordu.
Şıklarda savaş gemisi / romorkör / yolcu gemisi / acente gemisi / bid balıkcı gemisi vardı (soruda tonaj vs. yazmıyordu) acenta olarak işaretledim.

Akıntı sorusu vardı 015 rotasına 10 mil süratle ilerliyorsunuz haritade kerterizi belli bi fener var bu feneri önce 1100 da 005 kerterizinde 5 mild sonra 1106 da 006 kerterizinde 3.8 mild kerteriz ediyorsun akıntının yönü ve şiddeti nedir demiş.

radar ekran sorusu vardı çizimi yaptım ama ekleme işini burda yapamadığımız için paylaşamıyorum izah edecek olursam 270 dereceye gidiyorsun (course up modu) sancak tarafında bir kara parçası iskele tarafında pruva doğrultusunda 2 farklı eko var heading line ları çizili bir de iskele kıç omuzluğa yakın ekrandan çıkmak üzere olan üstünde z harfi olan bir ilerlemekte olan bir gemi ekosu var görüntüyü soruyor şıklarda Course up / relative motion / true vectör vardı onu işaretledim

fener karakteristiği verilmiş örnek : Fl(3)4s68m12M şıklarda açıklamasını soruyor.
işte çakarlı beyaz ışık veren şu yükseklikte çoğrafı görüş mesafesi şu olan tarzında burda püf nokta cevap içerisinde Nominal görünme messafesi olan şık var. bu olucak

CDMVT sorusu şu şekildeydi manyetik 033 rotasına gitmektesininz A gemisini sancak 40 derecede kerteriz ettiniz. A gemisi bilmem kaç rotasına giderken sizi iskele 60 derecede kerteriz ediyor bölgedeki doğal sapma 4E bu durumda bölgedeki yapay sapma miktarı nedir. Sınavı son dmlerinde uğraştım ama kafam dolduğu için yapamadım.

hatırlaya bildiklerim bunlar arkadaşlar. Paylaşımlar için teşekkürler.

geçmiş olsun aıs sorusu cevabını savaş gemisi olduğunu düşünüyorum , doğal olarak savaş gemisinde kesin ais vardır ama bu ulaştırma bakanlığının koyduğu bir zorunluluk değildir, savaş gemileri denetimden ve yönetmeliklerden muaftır onların kendi iç denetimleri vardır .yada söyle diyim bişeyin zorunlu olması demek bunun bir denetime tabi tutulması ve sertifilanmasını yükümlülüğünüde getirir ki savaş gemileri için
böyle bişi söz konusu değildir.

geçmiş olsun aıs sorusu cevabını savaş gemisi olduğunu düşünüyorum , doğal olarak savaş gemisinde kesin ais vardır ama bunu devletin koyduğu bi zorumlulukmuş gibi ( olmazsa ceza yazılcak :) ) gibi saçma bi şık koymuşlar.

Belki olabilir kardeşim benim yorumum şöyle oldu kendimce hizmet gemileri gibi sınıflandırdım şıkları (Acenta motorunuda alelade bi teknede olabilir diye düşündüm o yüzden o şıkkı işaretledim.

Geri