18.11.2014 Yeni Soru

diablo_285

Küpeşteci
Denizci
1- Luffing nedir diye bir soru vardı? Cevabını salladım yanlış çıktı netten baktım yukarı aşşağı yönlü hareketi sağlıyor.
The lift-line is attached to a boom capable of elevation (luffing) and rotation about a vertical axis (slewing)

2- Net Registered Tonnage sorusu vardı açıklamasını istemiş
3- 1 tane türkçeye çeviri sorusu vardı.
4- Coaming hangisiyle alakalı gibi bir soru vardı. şıklarda cargo hold,cargo tank,diğer şıkları hatırlayamadım. ben cargo hold yaptım ama sanırım yanlış olan sorum bu olabilir.

90 aldım sınavdan, sınava giricekler formda paylaşılan sorulara ve daha önceden çıkmış eski sorulara bakarlarsa yeterli olacaktır.

öncelikle tebrik ederim.geçmiş olsun

coaming :mezarna anlamında,cargo hold dediysen doğru olabilir.

şu meşhur gmdss sorusu çıktı mı?fillin veya easy acess cevabı olan?

Net registered tonnage:burthen tonnage şeklinde mi

öncelikle teşekkürler,
net registered tonnage açıklamasını istemiş
NRT:is the volume of cargo the vessel can carry, gibi bi açıklama yapmıştı tam hatırlamıyorum cümleyi ama fayda sağlayan alanlar gibi bi tanım vardı onu işaretledim muhtemelen doğrudur.

1- Luffing nedir diye bir soru vardı? Cevabını salladım yanlış çıktı netten baktım yukarı aşşağı yönlü hareketi sağlıyor.
The lift-line is attached to a boom capable of elevation (luffing) and rotation about a vertical axis (slewing)

2- Net Registered Tonnage sorusu vardı açıklamasını istemiş
3- 1 tane türkçeye çeviri sorusu vardı.
4- Coaming hangisiyle alakalı gibi bir soru vardı. şıklarda cargo hold,cargo tank,diğer şıkları hatırlayamadım. ben cargo hold yaptım ama sanırım yanlış olan sorum bu olabilir.

90 aldım sınavdan, sınava giricekler formda paylaşılan sorulara ve daha önceden çıkmış eski sorulara bakarlarsa yeterli olacaktır.

coaming hatch ile alakalı bişey. şıklarda varsa odur doğru cevap. 90 almışsınız tebrik ederim. yanlış olarak düşündüğünüz 2 soru nedir sizce? ve diğer sorular neydi forumlarda şıkları arasında tereddütlü olan cevaplı sorular var mıydı yazarsanız bizler içinde gasm hangisini kabul ediyor faydası olur.

hatch varmıydı hatırlamıyorum, bu soruyu yanlış yapmış olabilirim.

elektrik yangınlarında hangi yangın söndürücü kullanılır diye bir soru vardı ama formdaki gibi değildi sanırım şıklar (a-water, b-foam , c- water mist, d-afff,e-halon) halon yaptım bunu

67.Morse code, flag signalling and radio are …................................................. ....................................
a) three main methods of fixing position
b) three main methods of taking bearings of land and sea marks
c) three main methods of navigating safely
d) three main methods of communication xxx
e) three main methods of taking assistance

82.Safety communications must be concerned with two subjects. They are ………………………………..
a) meteorology and first aid
b) channels and publications
c) navigation and communication
d) grounding and towing
e) navigation and meteorologyxxx

104.The M/V Yıldız got loaded at Port of Izmir with dried fruits and left for Lısbon. When arrived at the Port of Lisbon, she was detained because the Master’s Certificate was Master Certificate not Unlimited Master Certificate.
The detention was attributed to the incompliance with the requirements of
a) SOLAS
b) STCWxx
c) LOADLINE
d) MARPOL
e) ISM

hatırladıklarım bukadar, aklıma gelirse yazarım diğerleri

Geri