18.12.2018 Seyir Sınav Soruları

Maxrune

Küpeşteci
Denizci
Selamlar , bugün seyir sınava girip başarı ile geçtim sorular hatırladığım kadarıyla
1-Ho sorusu ( cevabı hatalıydı)
2- Güneşin Doğuşu ZT olarak sorulmuş ( ekteki cetvel normalde kullanılan almanak sayfalarından farklıydı.)
3- Auto pilot ayarları ile ilgili , dümen sancak iskele basarken çok basmasın diye birşeyler yazıyordu. ( Gölge dümeni işaretledim )
4- Fener karakteri vardı resimde nedir demiş , Fl / QFl / In Fl gibi şıklar vardı
5 - AIS ile ilgili bir soru.
6 ARPA ile hedef track ederken hangi arpa fonksiyonu kullanılır demiş. Şıklarda A - ACQ TGT ...... E- DIST TGT vardı ben a işaretledim.
7- AIs için hangisi yanlıştır - sadece VTS olan bölgelerde kullanılır.
8- Büyük Daire seyrinde hangi bilgi hatalıdır. Kalkış rota açısı 90*’den büyükse vertex noktası kalkış ve varış nok. Dışında ve varışa yakındır.
9 - Soruda Departure vermiş 400’ ve kalkış ve varış boylamları verilmiş. Dlong 480’ çıkıyordu. Hangi boylam üzerinde gitmiştir diye sormuş 33* 33’ N/S işaretledim.
10- Büyük daire ile seyir yaparken NP cetveline girerken yaptığımız eşleştirmelerdwn hangisi hatalıdır diye bir soru. Şıklarda Departure =Mesafe vardı.
11- Parakete sorusuydu. Ses dalgalarını elektrik akımına ceviren eleman nedir demiş. Transducer.
12- basit bir boylam seyri sorusu 42*S 12W noktasından 145 mil kuzeye gidersek varılan nokta nedir.
13- Guro hatası sorusu 110 gyro ile 108 haritadansa GE nedir demiş 2W işaretledim.
Hatırlayabildiklerim bunlar . Sorular genelde sözel geldi şans mıdır değil midir düşünülür. Herkeze başarılar.
Edit: sınava giren bir başka kişiden de şu soruyu duydum :
ECDIS ile hazırlanan harita ecdis’in hangi kısmından takibe alınır gibi bir soru ( demek istenen rotayı yükleyip seyir yapma )
Bildiğim kadarıyla cevabı Monitoring kısmından.

Son düzenleme:
Geri