19.07.2012 ORTAKÖY SEYİR SORULARI

captainn82

Küpeşteci
Denizci
1- nominal görüş mesafesi 10 mil olan ve 10 milden görülen fener kaç mum(kandil)dir?
cvp: 1500 (ek cetvelde değerleri yandan ve üstten kesiştirdiğimizde 1000 çak az yanına denk geliyor cetvelle ölçüp enterpolasyon yaptım 1500 çıktı)

2-radar ekran sorusu wardı

a) konumlu racon
b) konumsuz racon
c) bır ramark
d) iskele 45 den bize doğgu yaklaşan hedef
e) hatırlayamadım
(ben a yaptım yanlış sanırım)

3-peşin ödenen navlun konşimentonun, (soru bu şekildeydi)

a) konşimento istenmeden verilir.
b) navlun ödendikten sonra verilir
c) gemi konşimentoya karışmaz (diğer şıklar aklıma gelmıyo ama saçmaydılar ben a yaptım sanırım yanlış bile arkadaşlar yorum yaparsa sıawa girecek arkadaşlara faydası olur 5 puan 5 puandır)

4- oto pılotla ilgili hiç görmediğim bi soru wardı.. oto pilotta dümen iskele 15 basılıyor. dümen iskele 12 ye gelınce oto pılot iskele 15 e gelmiş gibi hareket edip kndini sabitliyor. oto pılotun bu şekilde (dumenı iskele 12 de tutmasına neden olan ünitesi hangisidir dıyordu)(kelime kelime böle deil ama genel itibari ile anlatmaya çalıştım hatırlayan arkadaşlar warsa daha detaylı analatabilir..)
a) Permhelm
b) Count rudder
c) Rudder limit
d) Rudder
e) Weather (şıklar tam aklımda deıl ama bu şıklara benzerdi)

5- emniyetli su şamandırası şekli wardı yanında RW yazıyordu

cvp: emniyetli su şamadirası RW işaretledim

6-şamandıra şekilllerinin üzerinde bulunan reflektör sembolü..

7-E ve W boylamları wermiş aradaki zaman farkını soruyordu (basit bi soru)

soruları not aldım fakat müsvette kağıdı görevli çok önemsediğinden elimden aldı o yüzden bu şekilde aklımda kalanları yazabildim kusura bakmayın(hiç paylaşmamaktan iidir diye düşünüyorum) paylaşımcı herkese teşekkür ederim herkese allah kolaylık versin

diğer sorular paylaşılan eski sorulardandı.. kalabalık olmasın diye yazmadım saygılar..

Geri