19/09/2018 ANKARA KARSILASTIGIM YENI HUKUK SORULARI

Cptmorgan

Küpeşteci
Denizci
SINAVDA GENEL OLARAK KITAPTAN GELDI ANCAK CELISKIYE DUSURECEK COK SORU VARDI .. CEVAPLARI DEGISTIRIP FARKLI KELIME VE CUMLELER EKLENMIS HALLERIYDI.

KARSILASTIGIM FARKLI SORULAR;

GEMI SAHIBI OLMADIGI TAKDIRDE KIRALAMIS VEYA BASKASI ADINA GEMI ISLETEN TANIMI NEDIR??
A DONATAN
B .....
C DONATAN ISTIRAKI
D DONATAN MUTEAKIBI
E ARMATOR
BEN D YAPTIM AMA YANLIS BUYUK IHTIMAL C SIKKI

SONRA FRIBORD ILE ALAKALI BIR SORUDA GEMI SAYILABILMESI ICIN ASAGIDAKI KURAMLARDAN HANGISI OLMALIDIR TARZI..

SIKLARDA.. FRIBORDU 24 MDEN BUYUK
FRIBORDU 24 M DEN KUCUK
TAM BOYU 24 M DEN BUYUK SALLADIM BUNU YAPTIM AMA YANLIS SANIRIM
TAM BOYU 24 M DEN KUCUK VS..

YUKARIDAKI SORULARIN CVBINI PAYLASABILECEK VARSA SEVINIRIM.. SIMDIDEN KOLAY GELSIN

bu sınavda şimdi aklıma gelenlerıde eklemek ıstedım...

bır çarpışmadan bahsetmıştı ve bu çarpışmanın hangı sularda oldugu.. cevaplarda yunanıstan turkıye ıc suları karadenız vs.. ama carpısma yabancı bı ısımdı hatırlamıyorum.

Baska hatırladığım bir soruda.. Cevabı Segreated balast olan bir soruydu.. Balast tanklarla uykun kesinlikle birbirinden ayrı ve temiz bir şekilde kullanımını soran bir soru

27.09.2018 tarihinde girdiğim sınavdan 16 adet eski soru geldi goss 2017 kitabından. 80 alıp geçtim.. Farklı olarak ise soru aynıydı ama cevapları değişik olan bir soru geldi müşterek avaryadan. Diğerlerinde yanlışlarım ise zlerin doğru bilip yanlış olanlardan olmalı çünkü 90 bekliyordum.. Soruları daha sonra paylaşınca arkadaşlar.. Sizlere kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim.. Emeği geçen herkese teşekkürler

-kiralama ile ilgili soru donatan iştiraki
-Freeboard ile ilgili soru, verdiğin sınırlı bilgiden yola çıkarak söylüyorum, LL sözşlemesinin kapsadığı gemiler freeboardları 24m ve üstü gemilerdir.

Geri