2.SINAV HAKKI İÇİN BEKLEME SÜRESİ ?

ugursal35

Denizci
Denizci
Arkadaşlar merhaba Cuma günü (29.01.2021) Stabilite tek dersten kaldım,şimdi 2.kez gireceğim,7. gün cuma doluyor,pazartesi mi başvuru yapabiliyorum,haftasonları yada 7.gün yapılmıyor mu ?

Yorumum: Ya arkadaşım sene 2021 ben bu sınavı geçemedim,7 gün sonra gireceğim,eyvallah,ama sen beni başvuru için neden 7 gün bekletiyorsun,İstanbulun haricinde randevu zaten aslanın ağzında, 7 gün sonra randevu alsam ancak 15 gün sonrasına çıkar,her sınav için sefaköye uçmak hem sağlık hem de ekonomi olarak bizi bitirdi artık.Çözüm şu ; sınavdan kaldınmı ,anında yeni randevu alabilirsin,ama 8 gün sonrasına alabilirsiniz diye şart koy,biz teknolojide bunu yapamayacak bir ülke miyiz ?

e devlete yazdığım CİMER mektubu ;

Merhabalar,

Gemi adamları sınav sistemiyle ilgili biz denizcileri mağdur eden bir konu için sizlerden teknolojik destek rica ediyorum. GOSS sınav sistemimizde bir dersten kaldığımız zaman diğer dersin sınavına 7 gün sonra girebiliyoruz ,ancak sistem 7 gün sonra sınava girmeye değil sadece randevu almaya izin vermektedir. Pandemi dolayısı ile sınav merkezlerinin kapasitesi düşürülmüş Ankara ve İstanbul dışında sınav randevusu bulmak çok zor hale gelmiştir.7 gün randevu için bekledikten sonra 15 gün yada 1 ay gibi bir süre de uygun sınav tarihi için bekliyoruz.Bu bekleme süreleri de biz denizcileri ve bakmakla yükümlü oldugumuz ailelerimizi çok zor duruma düşürmektedir.Bunun yerine kalınan bir dersten ertesi gün randevu almanın mümkün olduğu ancak girilebilecek tarihin en az 7 gün sonrasında olabildiği, sistemsel bir güncelleme talep ediyorum,ben ve benim gibi mağdur birçok denizci arkadaşım adına.
Şanlı bayragımızı dünya denizlerinde gururla dalgalandıran biz Türk denizciler için , bu teknolojik düzenlemeyi gündeme almanızı saygılarımla arz ederim.

Uğur SAL

Geri