2 Yıllık MYO okumalı mıyım?

kaptan01

Küpeşteci
Denizci
İyi geceler.Lise son sınıftayım.Okulun verdiği ehliyetle 2 yıllık myo nun verdiği ehliyet aynı değişen hiçbirşey yok.Sizce lise çıkışında goc a hazırlanıp gerekli belgeleri aldıktan sonra gemiye çıkıp stajı tamamlayıp,tecrübe edinip devam etmekmi yoksa 2yıllık okumanında gerçekten çok faydası olur mu ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Yakında sitenin anasayfasına şöyle bir yazı asıcam :)
- Meslek Lisesi Öğrencileri: Üniversite okuyun, Yapabilirseniz Lisans olmadı MYO,
- Diğer Liselerde okuyanlar: İTÜ > KTÜ > DEÜ sıralamasıyla sınava girin.
- Stajyerler: GMDSS GOC Alın.
- Kamarotlar: İş Bulma ve kariyer sistemimiz yoktur, İş arıyorum diye gelmeyin.
- Denizci Olma Niyetindeki Öğrenci adayları: Sağlık Şartları için Gemi Adamları Sağlık Yönergesine bakın.
- Mülakatlarda noluyor diyen yine aday öğrenciler: Yukardaki Arama bölümüne Mülakat yazın, Giren arkadaşlar neler yaşamış okuyun.

Bunları neredeyse hergün biri soruyor, rastlamadıgınıza şaşırdım.

Sakin Kaptanım bildiğim kadarı ile öss sisteminde gene değişiklikler oldu kat sayı kalktı ve bütün liseler eşit oldu hatta meslek liselerinin Sayısal-2 den muaf olma gibi durumları olduğunu duydum araştırmaya zamanım olmadı yani PRU ye girmek isteyen bir denizcilik meslek lisesi mezunu bir aday PRU ye girmek için YGS den her bölümden 20 net yapsa girebiliyor diye duydum tabi bu nekadar doğru araştırmadım... Nede olsa meslek liselerinin Sayısal -2 si çoook zayıf

Yakında sitenin anasayfasına şöyle bir yazı asıcam :)
- Meslek Lisesi Öğrencileri: Üniversite okuyun.
- Diğer Liselerde okuyanlar: İTÜ > KTÜ > DEÜ sıralamasıyla sınava girin.
- Stajyerler: GOC alın

Bunları neredeyse hergün biri soruyor, rastlamadıgınıza şaşırdım.

-kankaa bı sorunun cevabı anca bu kadar ıyı olurduu
-yazıyı kesınlıkle as.
-kanka bı ara bızım lıseye gıdelım ya arkadasların sorularını n cevaplarız

Geri