20.02.2014 SEYİR SINAV SORULARI

Asimov

Küpeşteci
Denizci
Merhaba arkadaşlar;
Yeni soruları foruma paylaşmayacaktım yardım ettiğim dolu arkadaş mail atmama rağmen bana hiç yardımcı olmadı ... özel mesaj atıp çıkan soruları soran arkadaşlar rica ettiği için paylaşıyorum 75 ile geçtim. son sınavımdı başarı belgemin limana gelmesini bekliyorum...

1-)Cevabı: Derinliği bilinen tehlikeli su altı kayası olan soru
2-) navtex in özelliklerinden , seyir ve meteroloji uyarılıranı alır kaydeder cevabı olan soru
3-) Fenerlerle ilgili olan cevabı : fenerlerin görülme mesafeleri denizden karaya doğru verilmiştir olan soru
4-) venüs ün hc sini vermiş 20:17 diye 17 mil yakın demiş uzaklık HO sormuş cevabı 20:34 dü
5-) gps in tanımını vermiş çok kolaydı
6-) iala sistem a kanalın iskele tarafını sormuş cevabı kırmızı silindirikti
7-) güneşin alacakaranlık zamanı batışını sormuş S24 değerini vermiş enterpolasyon ile hesaplıyorsun kolaydı
8-) vardiya zabitinin yüksekliği 9 metre demiş , fenerin nominal görülme mesafesi demiş 15 metre ( fener karakteristiğinide vermiş ) hiç görmediğim bir tablo vardı ben bilmiyordum şıklar 15-21 15-18 14-19 10-15 falandı cevap 15-21 di tabloya göre mantık yürüterek yaptım
9-) starya da revisible gibi birşey olunca ne demektir gibi garip bir soru liman giriş çıkış yükleme tahliye hepsini alıcı satıcı öder demoraj falan yazıyordu yeni soru anlayamadım
10-) geminin manyetik variation cdmvt sorusu vardı baya basitti cevap 221 çıkıyordu
11-) saat 07:00 daki akıntıyı sormuş amerikan gel git cetvelleri ile spring ve ebb current a göre açı ve mil veriyordu 2 şıka indiriyorsun direk mantıkla tablodan değerlerle hiçbirşey bilmesen salladım birini
12-) 179 W boylamından 18 haziran günü 7 saat seyir yapıyorsun 179 küsur E boylamına geçiyorsun gün saat ne olur 19 haziran + 7 saat ekliyorsun basitti
13-) geminin rotadan kaçmalara karşı düzeltme yapması için oluşturulan tuşu sormuş yeni soru bu rudder count rudder perm helm rudder limit vardı ben rudder limit yaptım
14-)dopler paraketeler 200 metreden sonra water track konumuna geçer sorusu ama yeni soruydu mantık aynı cevap yukardakidir eminim
15-)radar ekran sorusu sarıbir püskürtme üzerine sancaktan gemi geliyor resmi ve katetiği yolu göstermiş , ekrandaki radar çalışma sistemini sormuş hiç görmediğim şıklar vardı hiç anlamadım salladım
16-) vertex noktasının koordinatları ve kalkış rota açısı sormuş yeni soru değerleri değiştirmişler
17-)güneşin semtiyle ilgili bir soru çok fazla değer vermişler tarih gün falan filan ama asıl sh vermiş 23 derece 35 dk diye , w e falan istememiş 90 dan çıkarınca cevap direk 66:25 çıkıyordu
18-) ectis cihazı kayıt süresini sormuş 12 saat
19-) gemiden alınan saat mesafe kerterizleri vermiş kaptan 5 mil sonra kaçınma amacıyla manevra emri vermiş ve iskeleden 2 mil açık bırakılmasını emretmiş yeni rota ve saati sormuş 08:34 08:24 falan vardı şıklarda
20-) yeni bir soru vardı japonya amerika ile ilgili hiçbirşey anlamadım

Geri