20.11.2017 çanakkale Stabilite

ofkeninyumrugu

Küpeşteci
Denizci
merhabalar arkadaşlar. sınavda, klasörde görmediğim soruları paylaşmak istedim sizinle. cevaplarından emin olmadığım için sadece soruları yazdım.

* imo gemi tipi 2 olan bir tanker için geminin tankının alabandasıyla borda sacı arasındaki mesafe nekadar olmalıdır.

* petrol dolu olan bir tankta yangın çıkmaması için o2 oranı en fazla yuzde kaç olmalıdır.

* başlangıç stabilitesi nedir?

arkadaşlar dubanın yatıklığıyla ilgili sorular var çalışma sorularında. işte o sorulara benzer ancak rakamları değiştirilmiş soru vardı. başarılar dilerim.

merhabalar arkadaşlar. sınavda, klasörde görmediğim soruları paylaşmak istedim sizinle. cevaplarından emin olmadığım için sadece soruları yazdım.

* imo gemi tipi 2 olan bir tanker için geminin tankının alabandasıyla borda sacı arasındaki mesafe nekadar olmalıdır.

* petrol dolu olan bir tankta yangın çıkmaması için o2 oranı en fazla yuzde kaç olmalıdır.

* başlangıç stabilitesi nedir?

arkadaşlar dubanın yatıklığıyla ilgili sorular var çalışma sorularında. işte o sorulara benzer ancak rakamları değiştirilmiş soru vardı. başarılar dilerim.

Merhabalar,

ımo tip 2 bir gemide tankın alabandası ile borda sacı arasındaki mesafe 760mm olmalıdır

Bu soruyu inertli bir tanka olması gereken O2 miktarı olarak yorumladıgımda tank içinde olması gereken o2 minimum %8.

Bazen ınert gazın içerisinde ihtiva eden oksijen miktarı da sorulabiliyormus. onun cevabı da %5 olacak.

Baslangıc stabilitesi olarak sıkları bilmiyorm ama pozitif gm, ve geminn kararlı dengeye sahip olması gerektiğini düsünürsek

GM=KB+BM-KG>0 olmalıdır.

Geri