Bir meslektaşımızın paylaşmak istediği yeni sorular,
Sadece yenı soruları yazıyorum:
graın faktoru 4000 m^3 bale faktoru 4484m^3 olab gemının sf=1.166 ve bı gemı ambarları hublanıyor kapasıtesı 4000 ton lan bır ambarın hublanması sonucu alabılecegı maksımımum yuk mıktarı nedır?
boy 152m en 32m lan gemıın Cb=0.8 ıse bu gemı yogunlugu 1015 te 9.7 draftı var aynı gemı 1025 te aynı draftta olmasını ıstıyorsak kac ton daha yuk yuklemelııyız?
km=6 kg=4.8 olan bır gemının deplasmanı 5000 ton ve gemı trımsız bu gemı havuzlanıcak ve krıtık gm=0.5 ıse bas ve kıc trımlerı ne olmalıdır(bu sorudan bana 4 tane cıktı bırısınde deplasmabı soruyodu dıgerlerı aynı)
krıtık gm ın tanımı?
bunlar dısında gelen dıger soruların rakamları farklıydı gerı kalan aynı
hukuk sınavında yenı cıkan sorular ıse;
Doc sertıfıkasının sorvey erteleme suresı ne kadardır ?
Mutlak sorumsuzluk hallerı nelerdır?(yangın ve navıgasyon hatası)
SMC sertıfıkasının orjınalı mı gemıde bulundurmalıdır?
Barebat/BARECON A sozlesmesı hangı tıp gemılere uygulanır ve klose olarak ne vardır(satıs opsıyonu olan gemıler ıcın dedım)
Sadece yenı soruları yazıyorum:
graın faktoru 4000 m^3 bale faktoru 4484m^3 olab gemının sf=1.166 ve bı gemı ambarları hublanıyor kapasıtesı 4000 ton lan bır ambarın hublanması sonucu alabılecegı maksımımum yuk mıktarı nedır?
boy 152m en 32m lan gemıın Cb=0.8 ıse bu gemı yogunlugu 1015 te 9.7 draftı var aynı gemı 1025 te aynı draftta olmasını ıstıyorsak kac ton daha yuk yuklemelııyız?
km=6 kg=4.8 olan bır gemının deplasmanı 5000 ton ve gemı trımsız bu gemı havuzlanıcak ve krıtık gm=0.5 ıse bas ve kıc trımlerı ne olmalıdır(bu sorudan bana 4 tane cıktı bırısınde deplasmabı soruyodu dıgerlerı aynı)
krıtık gm ın tanımı?
bunlar dısında gelen dıger soruların rakamları farklıydı gerı kalan aynı
hukuk sınavında yenı cıkan sorular ıse;
Doc sertıfıkasının sorvey erteleme suresı ne kadardır ?
Mutlak sorumsuzluk hallerı nelerdır?(yangın ve navıgasyon hatası)
SMC sertıfıkasının orjınalı mı gemıde bulundurmalıdır?
Barebat/BARECON A sozlesmesı hangı tıp gemılere uygulanır ve klose olarak ne vardır(satıs opsıyonu olan gemıler ıcın dedım)