2007 ADML Mezunlarının Mağduriyeti

Kaptan Sakin TÜRK

Kıdemli
Site Yetkilisi
Dekan
Sitemizde ve topluluğumuzdaki Denizcilik öğrencilerinden aldığımız, mağduriyetlerini belirten yazılara hitaben;

Bu mağduriyet dilekçesi Sitemiz tarafından, Sitemizde kayıtlı olan Denizcilik Müsteşarlığımızdaki Sayın görevlilere ve Üniversitelerimizin çeşitli birimlerindeki öğretim elemanlarına iletilmiştir.

Yetkililerimizin bu mağduriyeti gidermek açısından gerekli kontrolleri yaparak yakın zamanda gerekli düzenlemeleri gerçekleştireceğinden eminiz.

Merhabalar,
Müsteşarlığımızın Gemi Adamları Eğitim izinlerinde yer alan hükümlerden:
birçok Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi maddelerindeki;

- 2002 yılından önce eğitime başlayanlar, (ADML 3+1 yıl Hazırlık olduğundan 2006 mezunlarına kadar)
- 2008 ve sonrası yıllarda mezun olanlar,

Hükümleri ve Protokoller ve Staj sonrasında Vardiya Zabiti Ehliyetini almaya hak kazanırlar maddesi 2007 mezunlarını oldukça kötü bir biçimde mağdur etmiş ve mesleğimizde geçerliliği ve istihdamı düşük bir ehliyet olan Sınırlı Vardiya zabiti ehliyetiyle çalışmaya başlamasına sebep olmuştur.Ayrıca aldıkları yeterlilikler ile iş bulmakta zorluk çekmeleri düzenleme yapılması ihtiyacını doğurmaktadır.

2007 yılından öncesi ve sonrasında, okullarda protokoller haricinde eğitimlerde değişiklik olmaması hususu da
oluşan bu eşitsizlik, hakların yitirilmesini ve düzenleme ile eşitlik sağlanabileceğini göz önüne çıkarmaktadır.

Bu mağduriyeti gidermek için,
-Protokollerde belirtilmiş olan ek eğitimler (Radar Eğitimleri vs.), 2007 mezunları için kurslarda eğitim almak
kaydıyla Vardiya zabiti olabilir düzenlemesi oldukça uygun bir düzenleme olacaktır.

Sektörümüzde ilerleme kaydedilmesi ve nitelikli personelin kazandırılması amaçlarına hitaben bu mağduriyeti sizlere bildirmekten memnunuz,

Saygılarımızla,
DENİZCİLİK FAKÜLTESİ Sitesi
www.denizcilikfakultesi.com
Kurucu: Kaptan Sakin Türk

Geri