2011 GOSS Yeni Dönem Sınav Soruları

CAPITA'N

Küpeşteci
Denizci
İyi günler kardeşler,

Bu Konuyu goss sınavı ile birlikte sisteme yeni giren soruları ve cevapları paylaşalım diye açtım.Bu nedenle sınava giren arkadaşlar bu topik altına daha önce çıkmamış olan soruları paylaşırlar ise bize ve daha sonra girecek kardeşlerimize yardımı dokunur.yeni soruları paylaşalım.başarılar herkese

Arkadaşlar yok mu bu yakınlarda sınava giren.

20.09.11 TARİHİNDE GİRDİĞİM STABILTE SORULARI HATIRLAYABILDIKLERIMI PAYLASTIM ARKADASLAR CVPLARDA YANLISLIK OLABILIR AMA 85 İLE GECTIM BEN DARISI HEPINIZIN BASINA SIMDIDEN KOLAY GELSIN SIZE....
-1 adet kritik gm sorusu tam soruyu hatırlayamıorum yazaamadm sınawda ,
- bumba acısı hangı derecede mantilya teline çok biner tarzında bi soru ben 20 derece dedim ama emın degılım
-wna da gemi genişliği 21 m kuruyuk gemısınde guverteye istif en fazla kac metre olur dıodu bende cvba 7 m dedım ama dorumu bılmıorum
-deplasmanı 700 t kg sı 6m km sı 7m olan gemıde 8 ton yuk 10 m shıftıng edılıyor . yatma acısını hesaplayın
-tahıl yukleyen gemılerde solasa gore en fazla yatma acısı dıodu 12 derece cvb
-hangısı hidrostatık egrıdır dıe bısey vardı gz egrısı cvp
-bir geminin ambarında omurgadan 3.5 metre yukseklıgındekı bir yuk omurgadan 8 metere yukseklıge cıkarılmıstır gemının shıftıng yapılmadan oncekı kgsı 9 m olduguna gore yerdegıstırmeden sonrakı yenı kg ? deplasman : 9000M/T yuk mıktarı miktarı : 400 ton cvp 9.2 cıkıyor
-katodik korumayla alakalı tank dıplerınde kullanılan birşey dıodu tam hatırlamıorum cvplarda tutya antıfoulıng tarzı bırseyler vardı
-aşagıda verilen olaylardan hangısınde yuzdurme kuvveti kısmen kaybolur dıe soru vardı cvp : gemı ambarının delinip su alması
-bir bumbanın topugundan direğe bağlandıgı yer ? cvp : ıskaça
-bir gemide gm buyuk ve denızler etkısıyle sert yalpalara dusuyorsa bu durumdakı gemi ? ccvp : stiff gemi
-kg degeri km den kucukse cvp :kararlı denge
-çapraz eğriler neyi verir cvp : gz değeri
-sogutmalı yuk tasımacılıgıyla ılgılı hangısı yanlıstır cvp : yukler cınsıne bakılmaksızın herzaman 0 ın altında sıcaklıkta tasınır
-time sheet asagdakılerden hangısının tespıtı ıcın yapılır cvp : dispeç demuraj

seyride çıkan sorulardan 13 aralık itibari ile 1.trabzon açıklarında 155 derece yönüce 1 knot şiddetinde esen rüzgar akıntısını oluşturan rüzgarın yönü ve hızı nedir? cevap karayel 50mil/saatkardinal şamandıra işaretleri mutlaka çıkıyor.ya işaretini verip soruyor yada örneğin iki yönüde yukarıyı gösteren kardinal şamandıra tepeliği ne anlama geliyor diye soruyor.2 tane hakiki kerteriz ile nispi kerteriz sorusu soruldu.

06.02.2012 uzkyl.kpt-vardiya standartları dar-kanalda sancagınızdan gecmek isteyen gemiye olumsuz işaretiniz ne olur?yedeklenen teknenin kısıtlı gorust ses işareti?gemilerin birbirini gördüğünün varsayılması için ne gereklidir?trol ceken geminin gece işaretleri?su cekimi nedeniyle kısıtlı geminin gece işaretleri?su cekimi ile kısıtlı geminin gunduz işareti?guvenli seyir için kullanılacak haritanın özellikleri?demir vardiyasında zabitin yapması gerekenler?makine ve yelkenle seyreden teknenin gece işareti?sıkları net hatırlamıyorum ama hepsi cıkmıs sorularda var...85 le gectim darısı basınıza...

08.02.2012 uzk yl kpt meteoroloji-Aşağıdaki bölgelerden hangisi tropikal siklonun oluştuğu bölgeler arasında yer almaz,Aşağıdaki model istasyondaki rüzgarın yön ve hızı nedir, Bir tropikal fırtına gözüne 115 mil mesafede rüzgar hızı nedir,Doğu ve Güney Asya’daki yaz musonları aşağıdakilerden hangisi ile karakterize edilir,Üç hücreli genel sirkülasyon modeline göre ekvatorda aşağıdakilerden hangisi olmaz,Yaptığınız meteorolojik rasatı rapor ederken rüzgar yönünü ----- olarak bildirmelisiniz,Yatay olarak bir hava kütlesini karakterize eden özellikler aşağıdakilerden hangisidir,Aşağıda verilen özelliklerden hangisi bir sıcak hava kütlesinin geldiği bölgede görülmez,Bir siklon ailesinde aşağıdakilerden hangisi doğru değildir,Merkez basıncı 974 hpa olan bir siklonun açık denizde meydana getirebileceği maksimum rüzgar hızı kaç knot olabilir,guney hint okyanusu akıntısı.kolay gelsin.

08.02.2012 uzk yl kpt meteoroloji-Aşağıdaki bölgelerden hangisi tropikal siklonun oluştuğu bölgeler arasında yer almaz,Aşağıdaki model istasyondaki rüzgarın yön ve hızı nedir, Bir tropikal fırtına gözüne 115 mil mesafede rüzgar hızı nedir,Doğu ve Güney Asya’daki yaz musonları aşağıdakilerden hangisi ile karakterize edilir,Üç hücreli genel sirkülasyon modeline göre ekvatorda aşağıdakilerden hangisi olmaz,Yaptığınız meteorolojik rasatı rapor ederken rüzgar yönünü ----- olarak bildirmelisiniz,Yatay olarak bir hava kütlesini karakterize eden özellikler aşağıdakilerden hangisidir,Aşağıda verilen özelliklerden hangisi bir sıcak hava kütlesinin geldiği bölgede görülmez,Bir siklon ailesinde aşağıdakilerden hangisi doğru değildir,Merkez basıncı 974 hpa olan bir siklonun açık denizde meydana getirebileceği maksimum rüzgar hızı kaç knot olabilir,guney hint okyanusu akıntısı.kolay gelsin.

Bu soruların yanıtları ile ilgili fikirleri olan varmıdır???
Özellikle tropikal fırtına merkezine belli uzaklıklardaki rüzgar hızını hesaplamayla ilgili....

Geri