2013 Eylül Sınavı Kontenjan Sorunu

Şevket Topcu

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar tam emin olmamakla beraber bugün öğrendiğim bir bilgiyi danışmak istedim. Eylülde Goc sınavına girecek olan adaylar için belirli bir kontenjandan bahsedildi.Yani eğer dolmuş ise ara sınav koyacaklarmış. bununda ay olarak kasım ayında gerçekleştirilmesi düşünülmekte imiş.Ben özel bir kursta Goc eğitimi almaktayım yalnız bu eğitimi alma mecburiyetim olmadığından sınava daha önceden başvuru yapabilirdim kurstan yapılan açıklamada herhangi bir kontenjan sorunu olmayacağı kesin olarak söyleniyordu bugün ise malum talep yoğunluğundan dolayı bir sıkıntı doğmaması için ara tarihlere sınav sıkıştırıcaklarmış yalnız zaten buda başlı başına büyük bir sıkıntı.Doğruluk payı nedir biran önce müracaat etmeye mi bakalım.

2013 ün son sınavı Eylül sınavı olduğundan, 2014 te ROC zorunluluğu olacağından EK SINAV illa olur o da kasım ayında olur büyük ihtimal, şugüne kadar kontenjan sorunu olmamıştır sınavlarda ancak zorunluluktan dolayı oladabilir, bu durumda ek sınav ile sorun çözülür, olabildiğince erken kayıt yaptırmak ve sınava çalışmak en doğru harekettir

bütün zabitlerin,ehliyet sınavları ve temel sertifika sınavları goss online sistemde yapılıyor ama gmdss belgesi yazılı sınavları neden öss sınavı gibi yapılıyor anlamış değilim.uygulamada randevulu yapılabilir.

uygulama sınavlarının yapılması için sınav komisyonunun toplanması gerekir, her kişinin isteğine göre her sınav merkezinde simülatör ortamının, ITU yayınlarının, sınavı yapacak hocaların bulunması çok zordur, ayrıca diğer hiç bir sınav 2 aşamadan özellikle uygulama sınavından oluşmadığı için GMDSS sınavlarının ONLINE olması çok zor görünüyor

tamam benimde demek istediğim gmdss yazılı sınavı goss sisteminde yapılabilir.uygulama aşamasıda randevulu yapılabilir ,en azından 2 ayda bir uygulama için uygulamayı yapıcak hocalar itü-katü-deü-piri reis veya simalatörlü merkezlerde toplanabilir.bu eğitimcilerin üniversitelerde öğretmenlik yaptıklarını biliyoruz çokta zor olmıyacağını düşünüyorum.bütün bunları kontenjan sorununa bir alternatif olarak düşünmekteyim.simalatörler çoğu denizcilik eğitimi veren yerlerde mevcut .ehliyet sınavlarına bile istediğimiz bir gün girebiliyoruz.3 ayda bir yapılması neden?

Geri