2013 Yönetmelikte Bir Değişiklik Olucak Mı?

denizci

Küpeşteci
Denizci
2013 de gemiadamları yönetmelik değişimi hakkın da bir çalışma var mı ? şayet varsa kapsamı hakkında bir bilgisi olan büyüklerim ve arkadaşlar bildiklerini paylaşırlarsa çok sevinirim .herkese allah selametlik versinn ?

Birçok değişiklik olacak, Denizcilik Müsteşarlığı'nın sitesinden Mevzuat > Yönetmelik taslakları bölümünden detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

bu değişiklikler resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe ne zaman girer. ?bu konuda hakkında bir bilginiz varsa çok sevinirim.zaman ayırıp cevapladığınız için şimdiden teşekkür ederimm. selametle...

yönetmeliği değiştire değiştire kendilerine kazanç yolunu bi şekil açıyorlar denizciliğin artık hiç bir özelliği kalmadı k.bakmayında ağzına s.çtılar yani.. denizde para kolay kazanılmıyor ve denizciyi yolmak için binbir türlü şey çıkarttılar gereksiz sertifikalar mesela BTM o nedir yha :D sinir bozucu şeyler yok efendim artık ehliyeti olanlar bile 2013'den itibaren 5 yılı dolunca tekrar sınava girecekmiş ehliyet almak için ve bunun gibi yüzlerce ıvır zıvır verilen harç paraları vs... ya ne diyim denizciden haksız 1 lokma yiyenin çoluğundan çocugundan çıksın allah bin katıyla çıkartsın o yönetmelik uyduran yavşaklardan...hhuh

resmi gazetede ne zamn yayınlanır . yürülüğe ne zaman girer bir bilgisi olan var mı. bu konuda 2012 eylül ayı diye duydumm kesinliği var mıı cvplarsanız sevnirimm bütün denizcilereallah selametlik versin şimdiden...

3) Vardiya Zabiti; 500-3000 GT arası gemilerde vardiya zabiti olmak için müracaat edenlerden, - Onsekiz yaşını bitirmiş olmak, en az GMDSS Tahditli Telsiz Operatörü (ROC) yeterlik belgesi bulunmak, - İdarenin öngördüğü vardiya zabiti sınavında başarılı olmak, - Aşağıdaki şartlardan birini yerine getirmiş olmak, - Sözleşmenin öngördüğü A-II/1 müfredat programlarını uygulayan ve İdare tarafından uygunluğu onaylanan yüksek öğretim kurumlarından ön lisans veyahut lisans mezunu olmak ve liman seferi dışında çalışan 500 GT’den büyük gemilerde, altı ayı köprü üstünde eğitim olmak üzere toplam oniki ay deniz eğitimini onaylanmış bir staj defterine uygun olarak başarı ile tamamlamak,

Müsteşarlığın yeni çıkıcak olan yöneltmelik taslak metinde burası dikkatimi çektii özellikle ÖNLİSANSproğlarından çıkışlı güverte bölümüü var fakat LİSANS bölümü A-II/1 eğitimi veren okul varmı yardımcı olursanız sevinirim. bir kaç deniz bilimleri fakültesinde bu konuda eğitim verdiklerini ve müsteşarlığa başvuru yabtıklarını duydum.yardımcı olursanız sevinirim. selametle...

burası benim de dikkatimii çektii lisans programları var mı başvuru yapıb bekleyenn okullar olduğunuu duydummm müsteşarlıktann ???bunlarınn hangi okullar olduğunuu bilen var mıı ???

evet arkadaslar bende bu konuda birseyler soylemek istiyorum belki katılırsınız yada katılmazsınız fakat; 2013 yılından daha önce yapılmalı bence ehliyet sınavları 5 yıl da herkes tüm yeterliliktekiler güverte zabitleri ve makine zabitleri sınava girsin sebebi ise piyasa da zaten yeterince adam war ve şirketler açısından bakıldıgında o olmazsa bu kaptan war yada çarkçı war mantıgı oluşmakta bu türlü olursa stcw örneğindeki gibi kimler kalıyor kimler ve ehliyet almak için herkes çalışacak çabalayacak piyasada adam kalmıcak bugun 3000 dolar olan maaş o zaman 5000 dolar olacak neden çünkü adam olmıcak armatörler bizm elimize düşecek bu işi bilen zaten yapacak gececek...o yuzden bizler geleceğin kaptanları (master) olarak korkmayalım ve bekleyelim derim...olan bilmeyenlere we şans eseri ehliyet alan arkadaslara olacak....ki olsun bence...

O maaşlar o şekilde 1 USD bile artmaz. Piyasaya zaten dünya kadar eleman çıkışı var. Biz söğüşlenmeye devam ederiz. Yakında süreleride 5 yıldan 2-3 yıla düşürürler. Hiç faal bir ehliyet ve sertifikaları taşımanın mali yükünü hesapladınızmı? Pasaport ve vizeleri saymıyorum bile...Slr

İyi günler, Öncelikle bize böyle bir hizmet sunduğunuz için emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ben uzakyol vardiya mühendisliği yeterliliği almak için şu anda sınavları vermeye çalışıyorum. Tanker tanıtımlarının bitim tarihi 2016, bunların işletmelerini 1 ay içinde almayı planlıyorum (malum sınavlar). Ayrıca yeni gelen bir uygulama duydum. Bütün makine zapitlerinin makine kontrol odası yönetimi diye yeni bir sertifika zorunluluğu getirilmiş. Bu sertifikayı mühendis yeterliliği aldıktan sonra mı almak gerekiyor? Eğer istersek henüz cüzdana işletmeden gerekli kursu alabilir miyiz? Şimdiden çok teşekkür ederim. Herkese kolay gelsin..

İyi günler, Öncelikle bize böyle bir hizmet sunduğunuz için emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ben uzakyol vardiya mühendisliği yeterliliği almak için şu anda sınavları vermeye çalışıyorum. Tanker tanıtımlarının bitim tarihi 2016, bunların işletmelerini 1 ay içinde almayı planlıyorum (malum sınavlar). Ayrıca yeni gelen bir uygulama duydum. Bütün makine zapitlerinin makine kontrol odası yönetimi diye yeni bir sertifika zorunluluğu getirilmiş. Bu sertifikayı mühendis yeterliliği aldıktan sonra mı almak gerekiyor? Eğer istersek henüz cüzdana işletmeden gerekli kursu alabilir miyiz? Şimdiden çok teşekkür ederim. Herkese kolay gelsin..

Merhaba Gerekli Kursu Alarak Aldığınız Eğitim İçin Kurs Yerinin Yaptığı Sınavı Veriyorsunuz Sınav'dan 1 Hafta Sonra MEB Onaylı Kurs Başarı Belgeniz Geliyor Daha Sonra Yeterliliğinizi Alırken STCW Harcını Yatırarak Cuzdanınıza İşlettiriyorsunuz Selamlar

Merhaba Gerekli Kursu Alarak Aldığınız Eğitim İçin Kurs Yerinin Yaptığı Sınavı Veriyorsunuz Sınav'dan 1 Hafta Sonra MEB Onaylı Kurs Başarı Belgeniz Geliyor Daha Sonra Yeterliliğinizi Alırken STCW Harcını Yatırarak Cuzdanınıza İşlettiriyorsunuz Selamlar

Cevabın için teşekkürler.
Peki bu makine kontrol odası yönetimi sertifikası hakkında bir bilginiz var mı?

Merak ettiğim şey; bu sertifikayı diğer sertifikalarla beraber liman başkanlığına götürsek olur mu? Yoksa önce yeterliliğimizin ehliyete işlenmesi mi gerekiyor?

Teşekkürler...

Cevabın için teşekkürler.
Peki bu makine kontrol odası yönetimi sertifikası hakkında bir bilginiz var mı?

Merak ettiğim şey; bu sertifikayı diğer sertifikalarla beraber liman başkanlığına götürsek olur mu? Yoksa önce yeterliliğimizin ehliyete işlenmesi mi gerekiyor?

Teşekkürler...

Merhaba U.Y.M.Z Sorumlu Derslerinizi Başarılı Olarak Tamamlıyarak Başarı Belgeniz Gelince Yeterlilik İçin Limana Başvururken Bu Stcw Başarı Belgesinide Harcını Yatırarak Diğer Stcw Belgelerinizle Vereceksiniz(Tıbbi İlkyardım,İleri Yangın Gibi)Daha Sonra Yeterliliğinizle Beraber İşlenerek Size Teslim Edilecek.Yani Sınavları Başarıp Başarı Belgenizi Beyan Etmeden Bu Stcw yi İşletemezsiniz Fakat Kursu Görerek Başarı Belgenizi Alarak Halihazırda Bulundurabilirsiniz Selamlar

mrb goc ta olduğu gibi r.o.c sınavında kurs mecburiyeti varmı ?önlisans mezunuyum bu arada...malumatı olan arkadaşlardan konuyla ilgili cvblarını bekliyorum.??bu platformda emeği geçen arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum.

Geri