3) Vardiya Zabiti; 500-3000 GT arası gemilerde vardiya zabiti olmak için müracaat edenlerden, - Onsekiz yaşını bitirmiş olmak, en az GMDSS Tahditli Telsiz Operatörü (ROC) yeterlik belgesi bulunmak, - İdarenin öngördüğü vardiya zabiti sınavında başarılı olmak, - Aşağıdaki şartlardan birini yerine getirmiş olmak, - Sözleşmenin öngördüğü A-II/1 müfredat programlarını uygulayan ve İdare tarafından uygunluğu onaylanan yüksek öğretim kurumlarından ön lisans veyahut lisans mezunu olmak ve liman seferi dışında çalışan 500 GT’den büyük gemilerde, altı ayı köprü üstünde eğitim olmak üzere toplam oniki ay deniz eğitimini onaylanmış bir staj defterine uygun olarak başarı ile tamamlamak,
Müsteşarlığın yeni çıkıcak olan yöneltmelik taslak metinde burası dikkatimi çektii özellikle ÖNLİSANSproğlarından çıkışlı güverte bölümüü var fakat LİSANS bölümü A-II/1 eğitimi veren okul varmı yardımcı olursanız sevinirim. bir kaç deniz bilimleri fakültesinde bu konuda eğitim verdiklerini ve müsteşarlığa başvuru yabtıklarını duydum.yardımcı olursanız sevinirim. selametle...