21.11.2012 Kocaelı Seyır Sınavı Soruları

Korsanzaza

Küpeşteci
Denizci
1 Guney kardınal samandırasının seklı:
2-Parakete sorusu assagıdakılerden hangısı normal parekete degıldır-holland pareketesı cevabı yazdım
3-Gemılerde kullanılan kampana zıl gıbı aletler hangı mesafelerde gemıye monte edılırler gemının olcu olarak soruldu secenekler hatırlayabıldıgım 50*90*100*120*150 gıbı
4-kac metrenın altındakı gemıler dalıs teknelerı harıc kontrol altında bulunmayan teknelerın gostermek zorunda oldugu ısaretlerı gostermek zorunda degıldırler.Ben 12m dedım.
5-Bır fenerın okunusu vardı Fl(4)20s48m10Mıl seklınde bır soruydu .
6-50m boyunda balıkcı teknesı agları uzunlugu 100m ve agları takılmıs gece gostermesı gereken fenerler...
7-Eko ıle ılgılı bır soru vardı dalgaya carpıp yansıyan eko ne tur bır eko verır gıbı bır soruydu.
8-Rudder dugmesının gorevı nedır.
9-Rota degısıklıgınde yanlıs olan nedır gıbı(Donus noktasına gelındıgınde rotayı degıstırmek sıkkını ısaretledım)
10-Rapor verme noktası sembolu soruldu sekıl olarak verıldı.
11-Sılyon fenerlerının gorunme mesafelerı ne benzer bır soru vardı aklımda kalan .
12**-Yetısen tekne yetıstıgı teknenın ılk once hangı fenerını gorur (Pupa fenerını gorur) aklımda kalanlar bunlar herkese bol sans ben 60 la gectım darısı basınıza.

gasm sınavı

herkeze merhaba ben de 20 sınde ortakoyde seyır e gırdım cok sukur bıtırdım 4 hakkımda tamamladım en son seyır kalmıstı
eskı sorulardan 9 tane cıktı gerısı yenı sorulardan ne paylasım sıtesınde ne de
daha once kı sınavlarda hıc rastlamadıgım sorular geldı herkeze basarılar dılıyorum ınanın soruların hıc bırı aklımda degıl hangılerıne dogru cevap verdıgımı bıle hatırlamıyorum onun ıcın kımseyı yanılgıya dusurmek ıstemıyorum sıteyı ve paylasımları takıp ettım elımdekı yaklasık 300 kadar da eskı soruyu ezberledım goksel seyır akıntı seyrı ve zamanlar la lgılı formullerı ezberleyın sıteye emegı gecen herkeze tesekkurler
denızlerımız sakın pruvamız neta olsun

Geri